6 травня 2023 14:15

В'ячеслав Фрідман - про телепул: "В принципі, "плюси" мають такий проект. Не знаю, чи впораються, якщо якщо не взяти нас до уваги"

Комерційний директор «Дніпра-1» та директор зі стратегічного розвитку «1+1» В'ячеслав Фрідман поділився думками щодо створення єдиного телепулу УПЛ.

— На вашу думку, чи реально організувати телепул в Україні?


— Цілком реально, якийсь нейтральний телепул створити. Нині скрізь говорять про УПЛ ТБ. Думаю, що це реально. Бо знаю, що у «Шахтаря» цим займається Свиридов. Я особисто з ним розмовляв, ми нещодавно бачилися на одному із матчів. Свиридов мені давно це розповідав, ще роки чотири тому.


В принципі, «плюси», а я теж працюю на «1+1», мають такий проєкт. Це нескладно – ОТТ-платформа та показ усіх матчів. Ми маємо ПТС для зйомки, свої. Якщо не взяти нас до уваги, чи впораються з тими силами, що є в країні, одна компанія? Я не знаю.


— Це ви про «Інженер сервіс»?

— Так. Якщо постає питання, то ми надамо свій проєкт. Але важливо, щоб домовилися між собою власники клубів. Бо рано чи пізно Суркіс знову скаже: «Я не хочу». Будь-яке може бути.


Я зараз часто читаю, що люди люблять дивитись футбол без звуку. Або вимикають звук у трансляції, на Setanta є така опція. Але це теж впливає на сприйняття: не всі ж знають прізвища футболістів.

Футбол взагалі дивиться мало людей. Я ж телевізійник, знаю статистику. Футбол може дивитися менше ніж 1% населення країни. Хороші матчі, наприклад коли збірна грала, завжди дивилися 20-30%. Збірна України та бої братів Кличків, особливо в хороший час – це завжди було «глядабельно». А звичайний матч чемпіонату України… Повірте, тут нема за що боротися. Та сама Setanta ставила завдання набити 200 тисяч абонентів, — сказав Фрідман.