14 лютого 2022 09:12

​В "Аяксі" знали про вчинки Овермарса до продовження контракту. Клуб проводив розслідування

Генеральний директор "Аякса" Едвін ван дер Сар і наглядова рада "Аякса" знали про непристойну поведінку Марка Овермарса ще до продовження контракту з фахівцем. Керівництву клубу надходили скарги від колег жіночої статі протягом декількох тижнів перед звільненням Овермарса, інформує AD.

Згідно з відомостями джерела, рада директорів "Аякса" отримав перші відомості про інтимні домагання Овермарса приблизно в середині січня, але контракт з Марком все-таки був продовжений 28 січня. Амстердамський клуб вирішив спочатку провести внутрішнє розслідування.

Нагадаємо, 7 лютого спортивний директор "Аякса" Марк Овермарс подав у відставку зі своєї посади після того, як розкрилася історія про його інтернет-домагання до однієї зі співробітниць клубу. Овермарс відправляв колезі ряд повідомлень з сексуальним підтекстом, в тому числі він надсилав їй фотографію свого статевого органу.

Марк Овермарс був директором з футбольних питань в "Аяксі" з літа 2012 року. З 1 лютого 2013 року колишній зірковий футболіст, що грав, зокрема, в "Аяксі", "Арсеналі" і "Барселоні", обіймав посаду спортивного директора. Нещодавно він був переобраний на новий термін, до 30 червня 2026 року.