24 січня 2022 14:37

Франк де Бур висловився про Френкі де Йонга в "Барселоні"

Екс-тренер збірної Голландії Франк де Бур поділився думкою про гру півзахисника Френкі де Йонга у складі "Барселони".


"Майбутнє за Френкі, а не за Бускетсом. Зміна тренера могла вплинути на Френкі, а також на те, що Бускетс все ще знаходиться в стартовому складі. Це його краща позиція. Це роль, яку він міг би грати дуже добре: швидкий, покриває більше простору.


Як ви думаєте, чому де Йонг страждає в "Барселоні"?


"Зараз він страждає. У перший рік він грав відмінно. У минулому році він також був у хорошій формі. Він як і раніше є відмінним гравцем в "Барселонi". Але коли я бачу, як він рухається по полю, у мене створюється враження, що він робить це дуже сором'язливо.


Де Йонг не показує енергії, якою він зазвичай володіє. Виглядає трохи втраченим. Іноді ви проходите через ці періоди. Ви не завжди на своєму вищому рівні. У всіх бувають злети і падіння".


Що ви приписуєте цьому невдалому моменту в його кар'єрі?


"Зміна тренерів, а також той факт, що Бускетс як і раніше залишається ключовим гравцем в півзахисті. Бускетс тримає всю команду. Бускетс заважає розвитку де Йонга


Іноді тренери і клуби утримують гравців, які давно повинні були піти. Майбутнє "Барселони" - це Де Йонг, Гаві, Педри і Ніко. У них приголомшлива півзахист", - сказав де Бур.