21 січня 2022 00:07

"Динамо" в Іспанії. День 4. Регбі для розминки, футбол як основна страва

Перед вечірнім тренуванням четвертого дня Мірча Луческу, зібравши команду на полі, сповістив гравців, що товариську зустріч проти збірної вільних агентів скасовано через велику кількість випадків позитивних тестів на COVID-19 у складі цієї команди.


Вже після тренування стало відомо, що організатори зборів оперативно знайшли заміну спаринг-партнера на п’ятницю. Однак до такого сценарію тренерський штаб виявився готовим і команда дотримувалася тренувального плану, провівши насичене заняття, якому передував традиційний "коридор" для іменинника – Олександра Тимчика.


Після розминки Мірча Луческу запропонував команді цікаву вправу на розвиток швидкості та реакції. Спершу це була гра у ручний м’яч на невеликому полі, де роль воріт виконували тренувальні стійки. При цьому голи можна було забивати лише головою.


Душе швидко вправа видозмінилися: Містер сказав гравцям переходити на більш звичну гру ногами. Втім, це тривало недовго: наступною вправою була гра, за якої футболісти розбилися на пари, у кожній з яких один гравець сидів на плечах у свого партнера. Звісно, така непроста, але водночас кумедна вправа викликала чимало емоцій у хлопців, при цьому дехто примудрявся вміло володіти м’ячем та навіть забивати голи.


Далі було ще гарячіше - Містер запропонував гравцям гру за правилами регбі. І тут, як у справжньому регбі, ролі розділилися - хтось із гравців виділявся силою, міццю та надійністю, інші - швидкістю та спритністю. Усі ці вправи викликали сплеск позитивних емоцій та водночас слугували відмінним розігрівом перед основною частиною заняття.


Далі була вправа на утримання м’яча на великій ділянці поля, де гравцям теж довелося добряче побігати. Також команда тримала м’яч, розбившись на традиційні квадрати. Таким чином, через вправи з м‘ячем, гравці набігали солідний кілометраж, що підтвердили результати датчиків після завершення заняття.


А завершилося заняття вже по традиції міні-турніром. Цього разу гравці були поділені на 4 міні-команди, які одночасно змагалися на двох міні-полях, між якими розташувався Мірча Луческу, уважно спостерігаючи за діями своїх підопічних.


Після тренування стало відомо, що перший матч команди у 2022 році все- таки відбудеться 20 січня. Спаринг-партнером нашої команди буде команда, що виступає у Сегунді B, «Атлетіко Пульпіленьйо».


Матч відбудеться на полі футбольного центру Pinatar Arena та розпочнеться о 19.00 за київським часом.


Фото - ФК «Динамо»