23 вересня 2021 08:10

"Динамо" U-9 стало переможцем "Dynamo Kyiv Cup 2021", "Динамо" U-8 посіло друге місце

У Києві завершився Всеукраїнський дитячий футбольний турнір «Dynamo Kyiv Cup 2021» серед дітей 2013-го та 2014-го років народження (вікові категорії U9 та U8).

36 команд з усієї України на нових полях академії «Динамо» Київ у цікавій та безкомпромісній боротьбі змагалися за почесні нагороди престижного турніру «Dynamo Kyiv Cup 2021».


Організаторами турніру виступає ГО «Київська Ліга дитячого футболу» (голова – Володимир Величко) та ФК «Динамо» (Київ).


Відзначимо, що матчі проходили на щойно реконструйованих та оновлених полях бази ДЮФШ «Динамо» на Нивках, які стали свідками справжнього футбольного свята.


В обох вікових категоріях були представлені і команди ДЮФШ «Динамо», у старшій - двома складами, а у молодшій – одним. Незважаючи на свій юний вік дітлахи показали дуже цікавий та якісний футбол. Напружена боротьба на футбольному полі тривала у кожному матчі. Ніхто не збирався поступатися місцем на п’єдесталі пошани. Футбольні пристрасті вирували як на футбольному полі, так і на трибунах. Численні батьки та вболівальники отримали масу задоволення та сплеск адреналіну від гри юних футболістів. Жодній з команд-фіналісток перемога не видалася «легкою прогулянкою». До останньої хвилини команди боролися за призові місця в турнірі «Dynamo Kyiv Cup 2021».


У перший ігровий день перша команда «Динамо» U9 (тренери Роман Шпиця та Денис Голоколосов) на груповому етапі перемогла «Гостинний двір» з рахунком 7:0 та «Чемпіон-2» із ще більшим результатом – 13:0. У другий під тиском киян не встояли «Десна» - 11:0 та «Атлет» - 1:0. Наступного дня динамівці здолали команду «Progress» 4:1 та, набравши максимальну кількість очок, з першого місця у групі вийшли до чвертьфіналу. На цій стадії господарі не залишили шансів «Чемпіону», святкувавши перемогу із упевненим рахунком 5:1. У півфіналі «біло-сині» виявилися сильнішими за ДЮСШ-15, а у фіналі зустрілися із МФК «Бровари». Матч вийшов дуже цікавий та видовищний. Кращий рівень підготовки та «рідні стіни» допомогли юним динамівцям вибороти перемогу у фінальному матчі з рахунком 2:0 та стати переможцями змагань!


А друга динамівська команда спочатку перемогла «Полтаву» 3:2 та зіграла унічию 1:1 із ДЮСШ-25, наступного дня переграла другий склад «Десни» 7:1 та поступилася «Чемпіону» 2:3, а в заключному матчі групового етапу зіграла унічию із ДЮСШ-15 – 3:3. У підсумку другий склад посів 4-те місце у групі та зміг продовжити боротьбу за 13-е підсумкове місце. На шляху до нього «біло-сині» не залишили шансів другій команді «Чемпіона» - 9:1 та у серії післяматчевих пенальті з рахунком 3:2 обіграли другий склад ДЮСШ-15 (основний час завершився унічию 0:0).


Що стосується молодших динамівців вікової категорії U8 (тренери Роман Перетятько та Олександр Радченко), то вони на груповому етапі поступилися «Бенфіці» 1:2, з розгромним рахунком 14:0 перемогли «Чернігів», другу команду «Чемпіона» – 10:0, «Golden Eagle» - 2:0 та ДЮСШ-25 – 6:2. У півфіналі наша команда зустрілася із «Атлантом», гра вийшла напруженою, бойовою та завершилася результативною нічиєю 3:3, не виявивши переможця в основний час. А у серії пенальті влучнішими були динамівці – 2:0. Нарешті, у фінальному поєдинку на «біло-синіх» чекала харківська «Бенфіка». У напруженій боротьбі харків’яни вирвали перемогу у юних динамівців з рахунком 3:1, а кияни стали срібними призерами змагань.


Під час урочистої церемонії нагородження медалі та кубки юним футболістам вручили голова ГО «Київська Ліга дитячого футболу» та організатор турніру - Володимир Величко та завідувач навчальною частиною ДЮФШ «Динамо» (Київ) Володимир Жариков. Вони вручили переможцям та призерам «Dynamo Kyiv Cup 2021» чудові кубки, медалі, дипломи та подарункові сертифікати від технічного партнера фестивалю - мережі магазинів «Атрибутика». Також почесними нагородами та подарунками було відзначено найкращих гравців турніру.


На завершення церемонії нагородження юних футболістів чекав приємний сюрприз від партнера змагань – мережі піцерій «Pizza House» - святковий стіл на честь закінчення турніру «Dynamo Kyiv Cup 2021». Діти скуштували смачну піцу та отримали на кожну команду подарунковий сертифікат на відвідування мережі піцерій «Pizza House».


Вітаємо переможців турніру «Dynamo Kyiv Cup 2021» серед команд 2013-2014 років народження та дякуємо всім юним футболістам – учасникам турніру за чудове футбольне свято, яке вони подарували глядачам.


Фото - ФК «Динамо»