14 червня 2021 17:48

Ярмоленко опередил Шевченко

Збірна України, поступившись у стартовому матчі фінальної частини Євро-2020 від збірної Нідерландів з рахунком 2:3, зазнала своєї першої поразки у 2021-му році.


Сталося це лише у 7-й календарній грі поточного року і стартова безпрограшна серія «синьо-жовтих» увійшла до списку найдовших в історії нашої збірної. Загалом після 9-річної перерви це лише 5-та поразка збірної України саме з рахунком 2:3.


Андрій Ярмоленко забив свій 41-й гол у складі української збірної, а більше м’ячів у ворота суперників «синьо-жовтих» забивав лише Андрій Шевченко – 48. Разом із тим, загальна кількість голів, забитих Ярмоленком за вітчизняні команди зросла до 178-ми, і Андрій на один м’яч випередив Шевченка, вийшовши на друге місце у списку найкращих бомбардирів українських команд за часів Незалежності України. У складі «Динамо» на клубному рівні Ярмоленко забив 99 голів у Чемпіонатах (ЧУ), 19 – у Кубку (КУ) та 19 – у єврокубках (ЄК).


Не обійшлося і без знакових подій для гравців. Олександр Зінченко провів 40-й матч у складі збірної України, а Роман Яремчук забив 9-й гол у складі національної команди, увійшовши до 10-ки кращих голеадорів «синьо-жовтих».