12 червня 2021 20:22
16

Потерявший сознание во время матча Евро Эриксен пришел в себя

Фото - Depositphotos.com


Полузащитник сборной Дании Кристиан Эриксен пришел в сознание после того, как его унесли с поля во время матча Евро-2020 с Финляндией. Фотокорреспондент сделал кадр, как футболист в сознании покидает поле на носилках.


Незадолго до конца первого тайма датчанин потерял сознание и упал на поле около одной из трибун. Врачи попытались оказать игроку первую помощь.


Им пришлось делать искусственный массаж сердца. На поле вынесли носилки, но потребовались более серьезные средства реанимации — в том числе дефибриллятор.


Игра была прервана на неопределенное время. Датские футболисты обступили Эриксена и закрыли от зрителей и камер. Позднее его унесли на носилках за ширмой под аплодисменты публики.

Дефібрилятором працювали десь з 200-ої секунди після падіння. Є велика надія, що запобігли необоротнім змінам у нервовій системі.
Сховати
bora, там небыло фибриляции, я с ними сталкиваюсь часто, они дают судомную особенную симптоматику, перепутать с чемто сложно...там была полная остановка, его качали, дефибрилятор использовали в режиме ЭКГ-монитора
Сховати
ProtivBreven, Поясніть простіше будь ласка.
Сховати
что именно обьяснить?
Сховати
ProtivBreven, Те що ви написали але більш доступно. Для тих, хто з таким не стикався. І головне, що загрожує гравцеві?
Сховати
Vitaliymkua, зупинка серця --> смерть або "овощ" до кінця життя...в даному випадку, не вчасно почали рятувати (перші секунди - 2хв рішають багато чого), тут почали масаж серця + колоти адреналін, щоб запустити серце, а дефібрилятор використовували в режимі монітора чи запустили серце чи ні
Сховати
ProtivBreven, Дяка.
По простому: для того щоб мозок і надалі "варив" і рухалися ноги/руки він має отримувати кисень. Кисень потрапляє в організм через легені в кров. Щоб рухалася кров потрібно, щоб калатало серце. Серце (найбільш ймовірно) у Крістіна зупинилося. Так от вважається, що час 300 секунд є граничним для необоротних змін у мозку. Хоча відомі і випадки у 7-8 хвилин з хепіендом. Реанімацію розпочали в допустимі терміни. Враховуючи, що Еріксен атлет і є добре тренованим, то шанси на одужання без побічних, або з мінімальними побічними наслідками, є високі.
Сховати
Дякую. Сподіватимемося на краще!
bora, 7-8 хвилин це узагальнено для клінічної смерті від будь ких причин, на практиці перші 2-3 якщо не почати непрямий масаж штучне дихання, то дальше адреналін просто не хоче нормально з 1 разу діяти і далі при наступних введеннях це вже чисто удача...це те, що на практиці йде як аксіома і ніхто чомусь не хоче розбиратись чому саме так, а не інакше, на жаль(((
а так, за незворотні зміни, то вже яка різниця, якщо серце не запустять...
Сховати
ProtivBreven, вывод - плохой из вас Кашпировский.
Хорошо что с Эриксеном все норм.
ProtivBreven, можливо. Сперечатися не буду. Головне, що мали б встигнути.
У нас у Львові таке було на стадіоні кілька років тому. Нажаль не запустили
Сховати
я во Львове, с кем это было?
Сховати
ProtivBreven, вболівальник помер на матчі. Каррати з Чорноморцем грали.
Здоровья датчанину!