10 червня 2021 13:33

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Новая форма нам очень нравится, классный дизайн"

Сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті відбулася прес-конференція за участю футболістів національної збірної — Тараса Степаненка та Віталія Миколенка.


Наводимо відповіді на запитання Тараса Степаненка.


— Чим ви займалися на ранковому тренуванні?

— Ми виконали велику роботу в Україні. Вона була спрямована більше на те, щоб привести всіх до однакових кондицій, підтягнути фізичний стан. У когось було більше відпочинку, у когось — менше. У Бухаресті цілеспрямовано готуємося до першого матчу. На це й було спрямовано наше тренування.


— Як почуваєтеся напередодні Євро? У вас були проблеми з коліном...

— Якщо я приїхав сюди, то це означає, що почуваю себе нормально. Я готовий грати. Якби я не був готовий, то не приїхав би сюди.


— Уже завтра стартує чемпіонат Європи. Кого назвете фаворитом турніру?

— Ми обговорювали з хлопцями цю тему. Щороку практично одні й ті самі фаворити. Є дуже серйозна група з Німеччиною, Португалією, Угорщиною і Францією. У Іспанії є певні проблеми... Фаворити загалом ті самі. Сподіваюся, будуть сюрпризи. Будемо намагатися створити їх.


— Вам доводилося грати разом з Андрієм Шевченком. Наскільки це позначається на грі зараз?

— Я грав проти нього, коли він виступав за «Динамо». Ми разом виступали в національній збірній. Потім вже Андрій Миколайович став головним тренером. Це змінило ставлення. Важко, коли твій бос — гравець, який став тренером. Ти поважаєш його по-іншому. Як гравець він лідер і легенда в Україні. Як тренер він має великі амбіції, дотримується суворої дисципліни. Він завжди хоче перемагати, байдуже, з ким ми граємо.


— Поділіться вашими враженнями від нової форми збірної України. Що для вас означає цей символ на грудях?

— Форма нам дуже подобається, класний дизайн. Думаю, вона сподобалася всім не тільки в Україні, а й в усьому світі. На грудях класна карта, усе добре.


— Як старший за віком футболіст, ви допомагаєте молодшим партнерам?

— Хлопці у збірній, за винятком кількох гравців, хоч і дуже молоді, але вже досвідчені. Вони грали в Лізі чемпіонів, Лізі Європи, Лізі націй, відборах до чемпіонатів світу та Європи. Тут жодних проблем немає. Вони готові й доведуть це своєю грою.