7 червня 2021 22:09
5

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Де Бур говорит, что Голландия обыграет нас со счетом 3:1? Наверное, он знает что-то, чего я не знаю"

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після товариського матчу з командою Кіпру, в якому синьо-жовті перемогли з рахунком 4:0.


— Ми дуже вдячні Харкову, тут були створені всі необхідні для нас умови. Команда завтра спокійно вилітає на Євро-2020, — сказав Андрій Шевченко на початку спілкування з працівниками ЗМІ.


— Вилучення у складі Кіпру якось зіпсувало ваші тактичні плани на гру?

— Тактичний план ніяк не зіпсувало. Нам би хотілося, щоб сьогоднішня гра забезпечила навантаження для хлопців. Я попросив їх не зменшувати темп у другому таймі. Ми постійно тримали м'яч, створювали моменти. Дуже важливо для команди й гравців, щоб кожен виконував необхідний обсяг роботи. Команда сьогодні виглядала краще, оскільки була свіжішою, це видно неозброєним оком. Це позитивна інформація для нас.


— Вихід Забарного праворуч пов'язаний із пошкодженням Тимчика або це був експеримент?

- І те, і інше. Ми були змушені спробувати Забарного праворуч, тому що нам потрібно шукати опції, розуміючи ситуацію. На жаль, Тимчик ніяк не може набрати форму. Він тренується, але в нього є невелика проблема. Я знаю, що він переживає. Це стосується й Циганкова. Це два гравці, на яких ми розраховуємо. Сподіваюся, що вони одужають і підійдуть у хорошій формі до тих ігор, коли вони будуть нам необхідні, і допоможуть нам.


— У Тимчика й Циганкова є пошкодження? Який зараз їхній стан?

— Поки вони звільнені від тренувального процесу, лікуються. Сподіваємося, що найближчим часом вони будуть тренуватися.


— Сьогоднішня перемога з рахунком 4:0 зарядить команду енергією на чемпіонат Європи?

— У нас ніякої ейфорії немає й не могло бути. Ми пройшли три фази підготовки. Форма футболістів мені сподобалася. Видно, що хлопці виходять з-під навантажень. Те, що ми виграємо — завжди позитивно. Хороший футбол — теж. Але ейфорії не повинно бути. Цей матч ми розглядаємо в якості підготовки до фінальної частини. Там будуть зовсім інші команди, інші ігри. Хлопці це прекрасно розуміють, ми з ними на цю тему говорили. Я вважаю, що етап нашої підготовки пройшов дуже добре. Цим ми задоволені, а далі будемо рухатися вперед.


— Перед пенальті Ярмоленко ви дуже переживали. Для вас це був важливий момент?

— Мені завжди хочеться, щоб наші гравці забивали, це стосується не тільки пенальті, а й будь-яких моментів. Коли вони не реалізовують їх, я все-таки нервую. Ярмоленко не реалізував останній пенальті, тому важливо було, щоб він забив і відчув цю впевненість.


— Головний тренер збірної Нідерландів Франк де Бур вважає, що його команда на Євро обіграє Україну з рахунком 3:1. Чи не занадто це сміливий прогноз тренера суперників?

— Я до цього ставлюся спокійно. Напевно, він знає щось, чого не знаю я. Ми в нашій групі ставимося з повагою до будь-якої команди. У нас непростий квартет, будуть складні ігри, ми до них готуємося.


— Вихід до якої стадії на Євро-2020 буде вважатися успіхом для нашої команди?

— Як я вже сказав, у нас непроста група. Якщо ми з неї вийдемо, це вже буде хороший результат.


— Які ваші враження від проводів збірної на Євро?

— По-моєму, усе було ідеально. Без пафосу, без чогось зайвого. Зіграли на прекрасному стадіоні в місті, де нас люблять і підтримують. По всій Україні є підтримка й інтерес, куди б не приїхала національна команда. Глядачі прийшли сьогодні, підтримали команду. Для нас найголовніше, що вболівальники вірять у збірну. Спасибі їм велике, і вам, журналістам, теж спасибі.


— Скільки загалом футболістів полетить із командою до Бухареста?

— Я думаю, сьогодні ми ще раз поговоримо з лікарями. Подивимося, оцінимо шанси травмованих гравців, чи є сенс додавати когось. Ми плануємо полетіти складом із 26-ти гравців, якщо не буде якихось змін. Сподіваюся, їх не буде.

Молимся за здоровье Караваева...
Сховати
Kostik, а что с Караваевым?
Сховати
dmitrydvk, ничего. Но я не понимаю, почему не попробовать правым Попова. Он в атаку ходит с удовольствием, в отличии от Забарного.
Сховати
Суповой набор, взагалі дивно що за три матчі Попов не зіграв жодної хвилини
Kostik, Да будет спарва в старте Караваев-Ярмоленко и это провереная боевая пара в сборной и это было ясно еще до евро. Забарного они посмотрели на случай травмы кого либо ибо едут с недолеченными Тымчиком и Цыганоквым. А Цыганков думаю рассматривался как стартовый вингер на противоположном фланге