11 травня 2021 18:44

Игорь ЦЫГАНЫК: "Футболисты "Миная" закрылись в раздевалке, чтобы выяснить, кто взял деньги и будет сливать игру"

Журналіст Ігор Циганик в ефірі авторської програми "Циганик LIVE" розповів про ситуацію навколо матчу "Минай" - "Шахтар".


"Так не може бути, що людина, яка підозрюється в організації великої кількості матчів, приходить в клуб працювати. З УАФ був дзвінок в "Минай" з попередженням, що, якщо вони поставлять головним тренером Олександра Севідова, то всі подальші матчі будуть під серйозною увагою Комітету з етики. І це подіяло на керівництво "Минаю". Але однак він залишився консультантом.


Ті люди, які його привели туди, - це люди, які організували багато договірних матчів в Україні. Які переховувалися. Більше скажу. Деякі люди, які були причетні до гри "Минай" - "Шахтар", до сьогоднішнього дня мають відношення до одного з клубів, який збирається вийти в УПЛ. Там дуже заплутана історія. Власник "Минаю" завжди до футболу був дуже далекий. Там Кополовець і Кобін організовували команду.


Чому Севідов вмовляв футболістів не виходити на гру? Для мене це дивно. Коли футболісти "Минаю" дізналися, що є неприємний момент, вони самі між собою не могли знайти винного. І в роздягальні вони закрилися, щоб з'ясувати, хто взяв гроші і буде зливати гру. Чоловіча розмова. Наскільки мені відомо, керівництво "Минаю" просило перенести гру. Їм сказали, що ніхто не збирається переносити. І вони правильно зробили, що вийшли. Чому Севідов вмовляв не виходити? Тому що ставки повертаються, якщо гра не відбулася", - сказав Циганик.