8 травня 2021 20:18

Первая лига. После изменений на тренерских мостиках победило лишь "Прикарпатье"

Останніми днями відразу в трьох першолігових командах змінилися головні тренери.


Поки що найбільше від цього виграло «Прикарпаття», що взяло гору над амбітним «Агробізнесом», який не приховує свого бажання підвищитися в класі. Підопічні Олега Рипана, який змінив біля керма Руслана Мостового, діяли розсудливо, передусім подбавши про надійність тилу, і не можна сказати, що їхня звитяга випадкова.


У «Кременя» під орудою досвідченого Сергія Свистуна, який очолив команду з Кременчука замість Олексія Годіна, що пішов у відставку, теж спочатку все складалося добре в протистоянні із сусідом по турнірній таблиці — «Нивою». Господарі відкрили рахунок, невдовзі гості залишилися в меншості. Швидше за все, футболісти «Кременя» вирішили, що перемога в них уже в кишені, і зменшили оберти. А тернополяни немов цього тільки й чекали, після перерви вони вразили бажанням діяти з максимальною віддачею й таки досягли свого, записавши собі в актив вольову перемогу.


Нарешті, «Оболонь» за відсутності Павла Яковенка, з яким було розірвано контракт за обопільною згодою, зуміла дати бій одному з лідерів, «Металісту 1925», підписавши в підсумку мирну угоду. Діями «пивоварів» керував помічник Яковенка — Валерій Іващенко.


Що ж до фаворита, «Вересу», то йому зі скрипом вдалося переграти аутсайдера — «Кристал». До речі, підопічні Юрія Вірта заволоділи ініціативою, лише коли херсонці опинилися в меншості.


Рівняни збільшили відстань від головного переслідувача, «Чорноморця», який ледве уникнув фіаско в сусідньому Mиколаєві. Гості врятувалися від поразки лише в компенсований час.


1 тур


03.05.2021

«Агробізнес» — «Полісся» — 3:2


25 тур


07.05.2021

«Кремінь» — «Нива» — 1:3

«Гірник-Спорт» — «Альянс» — 2:3

«Верес» — «Кристал» — 2:0

«Прикарпаття» — «Агробізнес» — 2:1

«Mиколаїв» — «Чорноморець» — 1:1

«ВПК-Агро» — «Полісся» — 0:0

«Авангард» — «Волинь» — 2:1


08.05.2021

«Оболонь» — «Mеталіст 1925» — 1:1