24 квітня 2021 08:15

Иван ФЕДЫК: "Конечно, я верю в то, что "Рух" останется в элите"

Коментар головного тренера «жовто-чорних» після перемоги над «Маріуполем».


– Всі набрані очки, навіть нічийні результати, є для нас цінними. Дуже добре, що забили сьогодні три голи на виїзді. Гадаю, ми на це заслужили. Вітаю всіх нас з перемогою.


Завдяки тому, що ми були готові до всіх варіантів, які «Маріуполь» міг нам запропонувати впродовж зустрічі, здобули три очки. Також важливу роль відіграла самовіддача футболістів. Вважаю, що всі футболісти, які вийшли на заміну, підсилили гру.


Ключовий момент зустрічі – це поява на полі Андрія Борячука. В нього сьогодні День народження. Вітаю його, але як-то кажуть, якщо сам себе не привітаєш, то ніхто не привітає. Він сьогодні молодець. Кондраков своєю грою не розчарував. Планувалось, що Борячук вийде у стартовому складі, але перед початком матчу вирішили поставити Данііла, а Андрія випустити на заміну.


У другому таймі ми змінили деякі тактичні моменти і накривали суперника дещо вище. Вважаю, від цього аспекту сьогодні дуже багато залежало.


В моменті, коли Андрій Кухарук виходив віч-на-віч з кіпером «Маріуполя», напевно, йому підказали, щоб він віддав передачу. Кухарук – це розумний футболіст. Попри те, що не забили в цьому моменті, я все одно був переконаний, що ми відправимо м’яч у ворота суперника. Так, після вилучення «Маріуполю» стало грати важче.


Щодо пенальті Климчука: Юрій завжди добре виконує 11-метрові, тому, гадаю, те, що він не забив у матчі з «Інгульцем», радше збіг обставин.


Не можу сказати, що перед цією грою над нами був певний вантаж. Ми готуємося до кожного окремого матчу і віддаємося на повну. Зараз головне завдання в кожному протистоянні набирати три залікові бали.


Звісно, я вірю в те, що «Рух» залишиться в еліті. Пообіцяти нічого не можу, адже це футбол, але я вірю в це.


Фото - ФК «Рух»