23 квітня 2021 15:31

Александр ШОВКОВСКИЙ: "Во время серии пенальти со Швейцарией я смог полностью овладеть своими эмоциями. А они были сильными!"

Колишній ворота збірної України та «Динамо» Олександр Шовковський пригадав, які емоції його переповнювали під час серії пенальті против Швейцарії на ЧМ-2006.


"З 2003 на мене чекав новий підйом. Я почав виходити на матчі чемпіонату України та Ліги чемпіонів.


Один із найскладніших етапів того періоду - Мундіаль-2006. Тоді наша національна команда потрапила на Чемпіонат світу після шестирічних спроб.


Тоді я вперше почав працювати з психологом, щоб правильно налаштуватися на гру в турнірі. Як результат, під час серії пенальті зі Швейцарією я зміг повністю опанувати свої емоції. А вони були сильними! Уявіть, ми граємо на стадіоні перед 50-60 тисячами вболівальниками та знаходимось під прицільним поглядом десятка мільйонів глядачів по всьому світу. Навіть, якщо ти відмовляєшся усвідомлювати цей факт, мозок все одно видає цю інформацію. Пульс прискорюється і кожна невірна дія може обернутись помилкою.


На щастя, робота над власним емоційним станом в такі напружені моменти допомогла мені впоратись із задачею - і не пропустити жодного пенальті. Наша Збірна дійшла до чвертьфіналу. Це був успіх для всіх", - сказав Шовковський.