23 квітня 2021 09:00

Александр ЧИЖЕВСКИЙ: "Матч с "Шахтером" показал, что "Динамо" находится в прекрасной форме"

Порушник спокою у Кубку України, волочиський «Агробізнес», у півфіналі поступився в Тернополі київському «Динамо» - 0:3.


- Із різних причин я не зміг задіяти в цьому протистоянні відразу шістьох гравців основного складу, - сказав головний тренер «Агробізнесу» Олександр Чижевський у коментарі офіційному сайту УАФ. - Особливо відчувалася відсутність захисника Романа Дідика та півзахисників Руслана Черненка й Артура Думанюка. Я не збираюся стверджувати, що якби «Агробізнес» грав в оптимальному складі, то досягнув би позитивного результату, усе ж де «Динамо», а де ми... Але думаю, що тоді перевага киян у класі не була б такою відчутною.


Надто що після наших звитяг у попередніх раундах, над «Ворсклою» й особливо над «Шахтарем», про якусь недооцінку з боку «Динамо» не могло бути й мови. Шанси відсунути гру від своїх воріт могли з’явитися, якби ми, взявши на озброєння короткі та середні передачі, контролювали хід подій у середині поля. Проте динамівці вправно пресингували, були швидшими у прийнятті рішень... Зрештою, уже їхній останній календарний матч, із «Шахтарем» у чемпіонаті, засвідчив, що кияни перебувають у чудовій формі.


Найбільше претензій я маю до наших опорних півзахисників, які банально не встигали блокувати атаки біло-синіх другим темпом. Хоча саме на це я їх на передматчевій установці налаштовував…


Та все ж загалом я дуже вдячний підопічним за виступ у кубковому турнірі. Ще ніколи «Агробізнес» так близько не підходив до почесного трофею. Тепер час зосередитися на першоліговій першості України й постаратися надолужити згаяне у весняній частині сезону. Адже ніхто не знімав з «Агробізнесу» завдання пробитися до елітного дивізіону.


Фото - ФК «Агробізнес»