23 квітня 2021 08:05

Команды "Динамо" U-10 и U-8 стартовали на дестком турнире "Leo Cup"

У масштабному дитячому турнірі, «Leo Cup», який проходить у квітні у Львові, силами міряються 120 команд, а матчі відбуваються на Академії «Руху» та на спорткомплексі імені Богдана Маркевича у Винниках.


Організатором «Leo Cup» є академія футболу «Клуб Лева», у якій займаються понад 2 500 дітей віком від 3 до 12 років.


Найсильніших визначають між собою футболісти з 2010-го по 2013-й роки народження. «Leo Cup» проходитиме у два етапи. Перший тривав з 15-го по 18-те квітня та проходив серед вікових категорій U11 (футболісти 2010-го року народження ) та U9 (футболісти 2012-го року народження). Нагадаємо, в обох групах динамівці стали срібними призерами.


А з 22-го по 25-те квітня проходить другий етап «Leo Cup» вже серед вікових груп U10 (футболісти 2011 р.н.) та U8 (футболісти 2013 р.н.). В обох представлені і динамівські колективи.


Вони розпочали свої виступи вже сьогодні. Ігри серед дітей U10 та U8 тривають два тайми по 13 хвилин. Серед дітей 2011-го року народження за головний приз змагаються 28 колективів, які були поділені на чотири групи по сім команд у кожній. Динамівці під керівництвом Сергія Величка та Володимира Анікеєва потрапили до групи «В» разом із «Нікою» (Івано-Франківськ), «Єврошпоном» (Смига), львівським «Клубом Лева», ФСК «Чернівці», луцькою «Олімпією» та ужгородським «Зінадіном».


Вчора кияни вже провели дві зустрічі, і обидві завершилися унічию: спочатку наша команда розійшлася миром 2:2 із «Нікою» (Івано-Франківськ), а у матчі із господарями – «Клубом Лева» забитих м’ячів не було – 0:0. Ще чотири матчі групового етапу динамівці проведуть сьогодні.


Що стосується молодшої вікової категорії, тут теж за головний трофей змагається 28 колективів, які аналогічно були поділені на чотири групи по сім команд у кожній. Кияни потрапили до групи «А», де компанію їм склали ФСК «Чернівці», «Клуб Лева» (Львів) «Лідер» (Червоноград), «Олімпія» (Луцьк), київський «Атлет-2» та ДЮСШ «Володимир-Волинський».


Підопічні Романа Шпиці та Ігора Тягла спочатку впевнено перемогли київський «Атлет-2» з рахунком 6:0, а потім з іще більшим результатом 15:0 не залишили шансів ДЮСШ «Володимир-Волинський». У третьому поєдинку першого ігрового дня кияни виявилися сильнішими за ФСК «Чернівці» - 8:1. Сьогодні наша команда проведе решту поєдинків групового етапу.