20 квітня 2021 15:37

Олег СОБУЦКИЙ: "Для "Агробизнеса" сыграть против знаменитого "Динамо" - это настоящий вызов"

21-го квітня в Тернополі на Міському стадіоні ім.Р.Шухевича відбудеться півфінальний поєдинок Кубка України між командами «Агробізнес» (Волочиськ) та «Динамо» (Київ). Початок о 16:00.


Традиційно команди нижчих дивізіонів турнірні завдання ставлять в першості, вважаючи Кубок України непріоритетним змаганням. За 29 попередніх розіграшів лише «Інгулець» в сезоні 2018/19 представляючи першу лігу зумів вийти до фіналу Кубка.

«Для «Агробізнеса» зіграти проти уславленого «Динамо» – справжній виклик, – розповідає засновник клубу Олег Собуцький. – Ми лише робимо перші кроки, пройшовши за п’ять років шлях від чемпіонату області і аматорської першості до першої ліги. Все намагаємося робити поступово: розвиваємо дитячо-юнацьку школу, зводимо клубну інфраструктуру, маємо в планах реконструкцію стадіону «Юність». Врешті, ставимо амбітні завдання і перед головною командою, а це вихід до Прем’єр-ліги. У нас чудовий дружній колектив, всі підтримують один одного, намагаємося разом долати будь-які труднощі.

Хотіли провести матч проти «Динамо» в Волочиську на рідній арені, але наразі вона не відповідає вимогам УАФ. Тому перенесли гру в Тернопіль, до якого від Волочиська близько 40 кілометрів. Впевнений, якби не пандемія і обмеження по продажу квитків, на Міському стадіоні не було б вільних місць. Ажіотаж навколо гри просто шалений, на клубну адресу приходять тисячі заявок. Сподівалися, що буде дозвіл на 50% місць, але в підсумку дозволили лише 25%. Це 3800 квитків, що зовсім небагато. Але позитивним є сам факт, що після перерви футбол відбудеться за присутності глядачів».

Що цікаво, до понеділка квитків не було у вільному продажі. Керівництво «Агробізнеса» вчинило благородний крок, безкоштовно роздаючи вхідні пропуски учасникам АТО та медикам за надісланими від відповідних установ запитами. Ті квитки, які залишилися, в понеділок вранці були виставлені на продаж в Інтернеті, і менше ніж за годину були розпродані. Свою квоту отримали і вболівальники «Динамо», їх на гостьовому секторі очікується близько сотні.

«Вчинити інакше було б неправильно, – аргументує рішення Олег Собуцький. – Військові захищають нашу землю від російської агресії, а медики рятують від пандемії COVID-19. Ці люди в прямому смислі нині на передовій, тож заслуговують на всебічну повагу, в тому числі від футбольної спільноти».


Фото - ФК «Агробізнес»