19 квітня 2021 00:02

Решающий тур в Бельгии: дубль Яремчука, победы Михайличенко и Соболя и юбилеи Макаренко

В останньому турі першої частини чемпіонату Бельгії, більшість матчів якого розпочалася одночасно, на поле виходило одразу четверо футболістів збірної України.


Едуард Соболь відіграв 58 хвилин у переможному домашньому поєдинку свого «Брюгге» проти «Мускрона» (4:2). Із 76-ма очками команда українця посідає перше місце в турнірній таблиці Про Ліги й візьме участь у плей-офф 1.


Так само в плей-офф, де визначиться чемпіон країни, зіграє «Андерлехт» Богдана Михайліченка (58 очок, третє місце). Брюссельці на виїзді перемогли «Сент-Трюйден» (1:0), а наш захисник отримав жовту картку.


«Кортрейк» Євгена Макаренка вдома поступився «Мехелену» з рахунком 1:4 й закінчив сезон на 14-му місці в турнірній таблиці (39 очок). До речі, цей матч став для півзахисника збірної України ювілейним у квадраті — 70-м у чемпіонаті Бельгії (у складах «Андерлехту» та «Кортрейка») та 30-м у сезоні-2020/2021.


Нарешті, «Гент» Романа Яремчука, що відзначився двома забитими м’ячами та результативним пасом, знищив у гостях «Зюльте-Варегем» — 7:2 й здобув місце в плей-офф 2, де розіграють путівку до Ліги конференцій. Команда нашого форварда фінішувала сьомою (49 очок).