14 квітня 2021 20:48

Защитник "Вереса" Гончаренко: "В первой лиге проходных соперников нет"

Герой 21-го туру у Першій лізі Роман Гончаренко поділився враженнями від перемоги над ВПК-Агро (1:0), а також розповів про очікування від протистояння з Нивою.


- Звісно, приємно перемагати у такій почесній номінації як Герой туру, - зізнався захисник пресслужбі ПФЛ. - Проте, зараз зосереджений на командних успіхах, а не на індивідуальних нагородах. Всі гравці Вереса націлені на виконанні поставленого завдання.


- Ви вперше у 2021 році зіграли в Млинові. Це стало додатковим стимулом для вашої команди?


- Чудово, що змогли нарешті зіграти вдома, а тим більше при вболівальниках. Фанати гнали нас уперед і ми не могли їх розчарувати. Щиро вдячний всім за підтримку.


- З яким очікуваннями підходили до матчу з ВПК-Агро? Розуміли, що проти новачка Першої ліги буде непросто, адже команда на ходу?


- Знали, що ВПК-Агро – хороша команда, з досвідченими виконавцями у складі. Не закидали суперника капелюхами, очікували складної гри. Суперник в останніх трьох турах лише перемагав, тому легкої прогулянки не могло бути.


- Відсутність Гегедоша позначається на атакувальному потенціалі команди?


- Роберт – хороший футболіст, який завжди приносить користь команді. Проте, незамінних людей немає. Вважаю, що у Вереса всі нападники кваліфіковані.


- Ваша команда протягом матчу володіла ініціативою, але втілити у забитий м’яч її ніяк не могла? Реалізація підвела чи суперник здорово захищався?


- У першій половині зустрічі створили достатню кількість гольових нагод. Могли забити один-два голи, але не зробили цього. В деяких момент воротар зіграв чудово, а в деяких моментах якість газону не дозволила нам забити. Головне, що ми не опустили руки, а продовжили тиснути на захист ВПК-Агро.


- На чому акцентував увагу Юрій Вірт у перерві?


- Тренер відзначив, що необхідно продовжувати агресивно грати попереду і з максимальною концентрацією підходити до кожного моменту.


- На 90+5 хвилині ви обвідним ударом зі штрафного вирвали перемогу для своєї команди. Чому вирішили саме ви пробити?


- На тренуваннях ми всі пробиваємо штрафні і у мене через раз виходить забити. Тренери сказали, щоб цей удар пробивав я. Щасливий, що зміг віддячити тренерам за довіру і приніс команді надзвичайно важливу перемогу.


- У психологічному плані цю перемогу напевно неможливо переоцінити?


- Для нас кожна перемога важлива. Зараз не маємо права втрачати залікові пункти. Необхідно перемагати у кожному матчі, адже перемоги додають нам впевненості у власних силах.


- Чого очікуєте від матчу проти Ниви? Тягар відповідальності за результат не заважає команді?


- Думаю, що буде непроста гра. З максимальною відповідальністю готуємося до матчу з тернопільською командою. Не поділяємо команди на лідерів та аутсайдерів, адже у Першій лізі прохідних суперників немає. Жоден інший результат крім перемоги нас не влаштує.