12 квітня 2021 19:28
1

Цирковое представление. Журналист безжалостно раскритиковал футбольное посмешище "Шахтера" с "Мариуполем"

Ігор Циганик в ефірі програми ЦиганикLive розповів про запекле протистояння Шахтаря та Маріуполя. Далі пряма мова:


- Основне класичне українське протистояння вже позаду. У минулому турі Шахтар у безкомпромісній боротьбі переміг Маріуполь і це, я думаю, головна подія року для всього українського футболу!

Поки відбуватимуться такі матчі, ніякі спонсори не приїдуть, ніхто не купуватиме права на телетрансляції, ніхто не платитиме великі гроші. Ми ж розуміємо, що це така циркова вистава, яка триватиме.

Чому така історія виникла?

- Свого часу у день народження президента Шахтаря донецька команда зустрічалася з Зорею. Тоді дозволили зіграти орендованим (21 вересня 2014 року – прим. ред). Луганці перемогли завдяки голу Малишева, а керівництво Шахтаря вирішило, що більше ніколи футболісти гірників, які перебувають в оренді, не гратимуть проти “своєї” команди. Шахтар втратив важливі очки, які вплинули на боротьбу за чемпіонство, яку донецький клуб програв Динамо.

Це неправильно. Так само неправильно, як і те, що Динамо заборонило грати Булеці і Дубінчаку в останньому турі з СК Дніпро-1. Але якби навіть Шахтар дозволив орендованим футболістам, то, я думаю, на якість футбольного фарсу це не вплинуло б. Для того, щоб зрозуміти всю печаль українського футболу, треба один раз з початку і до кінця подивитися матч Шахтар – Маріуполь, коли гірникам потрібні очки. І побачити, що там насправді відбувається. Не хочу звинувачувати футболістів чи тренерів, але це просто така система – люди бояться! Люди постійно всього бояться, вони не готові до конкурентної боротьби і це проблема сучасного Шахтаря.

Це мене обурює, але я вже стільки разів про це говорив. Мене радує, що зараз на це стали звертати увагу інші журналісти і ЗМІ. Вони розуміють, що це шлях в нікуди. Про який єдиний пул можна говорити чи про яку конкурентність? Ви побачите, як Маріуполь гратиме з Динамо! Ось там побачите, як молодь Шахтаря може грати – і команді Луческу буде несолодко. А тут – відкрили шлагбаум, проїхалися і на тому все закінчилося.

Додамо, що Маріуполь без 13 орендованих гравців поступився Шахтарю 0:3.
Всё по делу, в этом вопросе поддерживаю Циганика! И чем громче известные футбольные люди будут говорить об этом-тем больше будет позора для кротов на всю Европу!