21 березня 2021 16:25

Первая лига. "Черноморец", "Агробизнес", "Верес" и "Металлист 1925" одержали синхронные победы

Поєдинок 17-го туру між «Авангардом» і «Кременем» не відбувся через спалах коронавірусу в краматорській команді. Згідно з рішенням ПФЛ його перенесли на 20 квітня.


Доволі несподівано розгорталися події в матчі за участю ще одного аутсайдера, «Кристалу», який приймав фаворита чемпіонату, півфіналіста розіграшу Кубка України «Агробізнес». Уже на 10-й хвилині херсонці вийшли вперед після влучного удару Олександра Тарасенка, хоча керманич подолян Олександр Чижевський попереджав своїх підопічних, аби ті були насторожі в дебюті.


На щастя для «Агробізнесу», оновленому «Кристалу» ще бракувало зіграності, і гості доволі легко добилися зламу. У цьому чимала заслуга їхнього нападника Арсена Слотка. Цікаво, що з місяць тому через травму вибув до кінця сезону центрфорвард подолян, гренадер Сергій Петров. Так от, Олександр Чижевський вирішив перекваліфікувати в нападники стопера Слотка, який за антропометричними даними схожий на Петрова. І не прогадав, адже саме Слоток забив другий м'яч, допомігши своїй команді здобути вольову звитягу.


Не відставали й інші клуби, що не приховують свого бажання підвищитися в класі. У центральному поєдинку туру «Чорноморець» на нейтральному полі в Кременчуці взяв гору над «Гірником-Спортом». Ігрова перевага одеситів сумнівів не викликала, але їм тривалий час не вдавалося вразити ворота номінальних господарів. І лише з появою на полі Данила Сухоручка крига скресла! Уже своїм першим дотиком до м’яча він приніс морякам перемогу. 1:0.


Один забитий м’яч вирішив і долю протистояння в Харкові, де господарі вийшли вперед уже на 13-й хвилині після влучного удару Михайла Шершня. Попереду ще було вдосталь часу, проте гостям із Миколаєва, незважаючи на всі зусилля, не вдалося врятуватися від поразки.


Перша ліга


Перенесений матч


6 тур


15.03.2021

«Металіст 1925» — «Альянс» — 2:1


17 тур


19.03.2021

«Гірник-Спорт» — «Чорноморець» — 0:1

«Волинь» — «ВПК-Агро» — 4:0

«Кристал» — «Агробізнес»» — 1:4

«Металіст 1925» — «Миколаїв» — 1:0

«Прикарпаття» — «Оболонь» — 1:2


20.03.2021

«Альянс» — «Нива» — 4:0

«Верес» — «Полісся» — 2:0