19 березня 2021 16:17

"Черноморец" благодаря голу Сухоручко одолел на выезде "Горняк-Спорт"

В одному з двох центральних матчів туру (все-таки зустрічалися п'ята і перша команди таблиці) підопічні Ігоря Жабченка приймали одеський "Чорноморець" в Кременчуці на синтетичному полі "Кремінь-Арени".


У стартовому складі горішньоплавненців вийшов В'ячеслав Вєлєв, який ще в минулому сезоні був "моряком", а потім не вписався до складу прем'єрлігового "Маріуполя". В усьому іншому ростер був очікуваним з Сергієм Романовим і Артемом Сьомкою на своїх місцях.

У "Чорноморця" дебютував в основі Міха Горопевшек, який нещодавно перебрався з мінського "Динамо". Любителям українського футболу, зокрема Першої ліги, словенець добре знайомий за довгими виступам у луцькій "Волині". Також потрібно відзначити, що замінив Міха Євгенія Мартиненка, до цього ж був беззастережно основним футболістом основи "моряків". Дмитра Поспєлова ж не виявилося навіть у заявці команди Антонова. Ну і не можна не відзначити появу в воротах "Чорноморця" Данила Варакути - все ж новий наставник поступового змінює команду Ковальця і доповнює її своїми кадровими кроками.

У першому таймі одесити більше володіли м'ячем, але увійти в штрафну і створити небезпеку по-справжньому їм так і не вдалося. Втім і захисники "гірників" разом з Романом Жмурком діяли з високим рівнем концентрації. Варто похвалити і атакуючу групу гравців "Гірника-Спорту", яка грала далеко не в стилі "бий-біжи", а комбінувала за рахунок короткого пасу.

Після перерви гра була гостра з обох сторін, команди діяли вже більш розкуто і "гірники" далеко не проти були обіграти лідера. Як і в матчі з "Прикарпаттям", найбільш активними і помітними на полі в складі команди Ігоря Жабченка були Артем Сьомка і Сергій Романов.

Найбільш небезпечний момент у дебюті другого тайму був у Андрія Штогріна. В'ячеслав Вєлєв, швидше за звичкою, асистував йому, перериваючи передачу на лівий край свого штрафного. Але форвард одеситів пробив вище. Незабаром Роман Жмурко спробував "виконати Нойєра", але вийшовши далеко зі штрафної влетів у Штогріна, не зіравши в м'яч. Чесно кажучи, Михайло Райда пробачив голкіпера господарів, бо міг його вилучати навіть не за фол останньої надії (захисники страхували), а за невиправдану грубість. Цікаво, що незабаром заміну попросив саме Жмурко, судячи з усього, отримавши пошкодження саме в зіткненні зі Штогріним.

Заміна голкіпера дуже швидко далася взнаки, причому засмутив Ігоря Фіяла Данило Сухоручко, що також ледь вийшов на заміну. Орендований "моряками" у київського "Динамо" нападник пробив головою в протихід голкіперу, ну а навіс на молодого форварда робив Віктор Лиховидько - екс-гравець "Гірника-Спорту". Пропущений гол настільки засмутив господарів, що більше акцентованих і небезпечних атак в їх виконанні побачити практично не довелось.

"Чорноморець" цією перемогою захистив своє перше місце в таблиці. Олексій Антонов очок на чолі команди поки не втрачав.

Гірник-Спорт - Чорноморець 0:1 (0:0)

Голи: Сухорчуко (73)

Гірник-Спорт: Жмурко (Фіяло 67), Кравченко, Чуєв, Чепелюк, Краєв, Вєлєв, Романов (Богомаз 87), Сьомка, Дедух (Твердохліб 78), Литвяк, Литовченко (Лукас Вентура 66).

Чорноморець: Варакута, Мікіцей, Горопевшек, Мельничук, Путря (Долгов 84), Лиховидько, Кравченко, Коркишко (Ковбаса 72), Козак (Вачіберадзе 78), Брагару (Мащенко 80), Штогрін (Сухоручко 72).

Попередження: Кравченко (30), Сьомка (57), Жмурко (60), Лукас Вентура (77), Осипенко (90)