13 березня 2021 11:50

Первая лига. "Черноморец" возглавил гонку за путевки в элиту

Друга поспіль звитяга в перенесених матчах дозволила «Чорноморцю» очолити турнірну таблицю. Проте якщо для здобуття перемоги над авангардівцями з Краматорська морякам не треба було діяти з максимальною викладкою, то, аби взяти гору над «Волинню», їм довелося докласти чималих зусиль.


Лучани, як і одесити, не приховують свого бажання підвищитися в класі. Обидві команди доволі активно попрацювали перед закриттям трансферного вікна, підсиливши свої лави досвідченими виконавцями. Проте не вони опинилися в центрі уваги, а 18-річний універсал «Чорноморця» Максим Брагару. На 29-й хвилині він довів невипадковість свого виклику до молодіжної збірної України, завершивши індивідуальний прохід пострілом під поперечину, і гості змушені були капітулювати. 1:0.


Господарі продовжували частіше контролювати м’яч, при його втраті вправно діяли у відборі, і здавалося, що вони зуміють збільшити перевагу в рахунку. Але лучани доволі вдало оборонялися, хоча настирливості в наступі не проявили. У другому таймі, незважаючи на всі спроби заволодіти ініціативою, їм це не вдалося. «Чорноморець» здобув важливі три пункти.


Драматично розгорталися події в перенесеному матчі 1-го туру «Гірник-Спорт» — «Прикарпаття». Номінальні господарі (поєдинок проходив на штучному газоні в Кременчуці) вже на 3-й хвилині могли відкрити рахунок, але Ілля Чередниченко не реалізував пенальті. Але на 56-й хвилині Владислав Краєв таки вивів «Гірник-Спорт» уперед. Ще за 11 хвилин іванофранківцям впору було хапатися за голову: Роман Дитко, пробиваючи з 11-метрової позначки, програв дуель воротареві господарів Роману Жмурку. Та все ж це не вибило гостей із колії, і невдовзі Василь Курко ефектним пострілом вирівняв становище. Більше того, уже в компенсований час Назарій Воробчак завдав підступного удару, але союзником підопічних Ігоря Жабченка став каркас воріт. Тож у підсумку бойова нічия — 1:1.


А от ще один перенесений матч, «Оболонь» — «Верес», не відбувся. Завадив снігопад, який атакував столицю.


Перенесені матчі


1 тур


12.03.2021

«Гірник-Спорт» — «Прикарпаття» — 1:1

«Оболонь» — «Верес» — не відбувся


15 тур


12.03.2021

«Чорноморець» — «Волинь» — 1:0