7 березня 2021 15:56
10

"Динамо" - "Минай" 3:0. Отчет о матче. На "Вильярреал" - с хорошим настроением

Доля матчу 17-го туру УПЛ між «Динамо» та «Минаєм» вирішувалася ледь не в останні дні до стартового свистка. Кияни повинні були зіграти цей номінально домашній поєдинок в Ужгороді, адже у першому колі клуби домовилися зустрітися у столиці. Проте у п’ятницю стало відомо, що гру перенесли на НСК «Олімпійський».


Як пояснили в ФК «Минай», на Закарпатті, яке от-от потрапить у «червону зону», посилюють карантин. Тому клуб звернувся до «Динамо» та Прем’єр-ліги з проханням-пропозицією зіграти у Києві. Усе було погоджено достатньо швидко, а «Минай» навіть прибув на матч на чартерному літаку.


Головним питанням напередодні гри було, чи випустить Мірча Луческу сьогодні Циганкова та Буяльського, у яких були невеликі ушкодження. Чи все ж побереже їх на «Вільярреал», з яким зустрічатися вже у четвер.


Віктора тренери все ж поберегли. Він навіть не потрапив у заявку на звітний матч. А от Віталій з’явився з перших хвилин. Всі очікували, що Циганкова змінить Родрігес, проте тут Луческу здивував. Місце правого вінгера зайняв Караваєв. На інших позиціях прогнозовано вийшли вже звичні виконавці.


Зауважимо, що у старті гостей з перших хвилин вийшов екс-динамівець Артем Мілевський. Щоправда, згадувати його доводилося вкрай рідко, адже кияни відразу ж заволоділи ініціативою. Господарі розіграли кілька хороших кутових, після чого, як сигналізували самі «біло-сині», Пиняшко підіграв собі рукою у власному штрафному майданчику в одному з епізодів. Монзуль, вислухавши VAR, пенальті не призначила.


Попович вперше у гру вступив на 18-й хвилині, коли накрив м’яч після удару Шапаренка. Крім того, варто зазначити, що уже до середини першого тайму у гравців «Минаю» в пасиві було аж три жовті картки. Тому гостям варто було надалі діяти вкрай обережно.


«Минай», вочевидь, приїхав до Києва лише з однією надією – не пропустити. Інакше пояснити настільки пасивні дії закарпатців у першому таймі достатньо важко. Команда не те що нічого не створила, а буквально лічені рази перейшла центр поля.


Щоправда, і у «Динамо» було обмаль моментів. Крім вищезгаданого удару Шапаренка, можна ще пригадати спробу все того ж Миколи зі штрафного (Попович легко забрав), а також гру на випередження від Бєсєдіна після прострілу де Пени (знову ж таки, воротар обрав вірну позицію і зреагував).


Тільки наприкінці першої 45-хвилинки закарпатцям вдалося перейти в атаку і навіть заробити два кутових. Та все ж за переваги у рахунку на перерву мало піти «Динамо». У компенсований час Караваєв прострілив у центр штрафного майданчика на Буяльского, але Віталій занадто підняв м’яч і поцілив у поперечку.


Те, що ніяк не вдавалося «Динамо» у першому таймі, сталося на початку другого. Протягом п’яти хвилин кияни відзначилися двічі. Спочатку Сергій Сидорчук пробив точно у кут з лінії штрафного майданчика після передачі Кендзьори. А згодом відзначився прямим ударом зі штрафного де Пена. Забарний перебував на лінії польоту м’яча, але вчасно зреагував і пригнувся, чим дезорієнтував голкіпера.


До того ж, «Минай» залишився у меншості. За фол останньої надії проти Караваєва, який передував другому голу, пряму червону картку отримав Ріпо Малепе. Південноафриканець відверто притримував і ставив підніжку Олександру, який несподівано вибігав на «побачення» з голкіпером.


Зрозуміло, що доля поєдинку була вирішена. А враховуючи майбутнє протистояння з «Вільярреалом», Луческу по ходу другого тайму замінив Шапаренка, Кендзьору, де Пену, Миколенка та Буяльського. На позиції лівого захисника цей матч догравав Сідклей, який повернувся з оренди.


«Динамо», звичайно ж, і надалі володіло ініціативою та продовжувало атакувати. Попович двічі рятував свою команду після ударів Сидорчука й Андрієвського. А спробу Родрігеса заблокував захисник.


Ну, і Монзуль не була б сама собою, якби не глянула відеоповтор. Після чого, правда, дуже швидко призначила пенальті за фол проти Шепелєва. 11-метровий взявся виконувати Бєсєдін, але не переграв Поповича. Однак VAR підказав, що, чи то воротар зарано вийшов з лінії, чи то хтось із гравців забіг у карний майданчик, але вирок потрібно було перебити. Тепер уже до м’яча підійшов Родрігес. І «прошив» кіпера.


Отож, «Динамо» здобуло розгромну перемогу та зберегло відрив від «Шахтаря», який складає чотири очки. Тепер уся увага до підготовки до Ліги Європи та зустрічі з «Вільярреалом».

Сегодня особенно порадовал Караваев. В атаке за счёт скорости разрывал защиту Миная на лоскуты.
Сховати
Paul, он много работает и старается. Но КПД этих усилий крайне низок из-за брака в завершающей стадии. Нет ни удара, ни точного последнего паса, к сожалению.
Сховати
dmitrydvk, к сожалению мастерства Караваеву действительно не хватает. Но сегодня он выделялся, во всяком случае во втором тайме, когда появилось больше пространства. Да, иногда создаётся ощущение, что он хорошо бежит и обгоняет, но не знает, что делать с этим моим конкурентным преимуществом дальше. Однако сегодня в эпизоде с заработанным удалением и голевым штрафным, после которого игру можно было заканчивать, хватило и тех качеств, которые у Караваева есть.
Сховати
Paul, не спорю, повторюсь, к самоотдаче вообще вопросов нет. Вы правы, что хватило именно сегодня, против соперника низкого уровня. А потенциал у Караваева есть, мне кажется, Шева его научился лучше использовать, чем Мирча.
dmitrydvk, согласен .... быстроногий но мастерства не хватает ... ну как учили в автошколе
С победой. Боюсь, кроме хорошего настроения, других аргументов против испанцев будет очень мало. Удачи.
Сховати
Да ... нам бы день простоять да ночь продержаться ..... а вдруг?
роби добро і до тебе все повернеться
це я про Родригеса і Беседина (пенальті)
Екатерина держалась всю игру, но в концовке таки засветилась :-)
Сховати
Paul, Святая Катерина , пошли мне дворянина ...