7 березня 2021 14:51

"Динамо" - "Минай" 3:1. Первенство U-19. Отчет о матче

У рамках 17-го туру юнацької першості України “Динамо” U19 провело матч проти однолітків із “Миная”, який представляє однойменний населений пункт у передмісті Ужгорода.


Гра, що пройшла в критому манежі навчально-тренувальної бази “Динамо” у Віті-Литовській, розпочалася для киян непросто: маючи абсолютне домінування у володінні м’ячем, “біло-сині” зіткнулися з щільною опікою опонентів в обороні, яку довго не вдавалося зламати.


Перший удар по воротах “Миная” був завданий капітаном Віктором Блізніченком на 12-й хвилині - голкіпер Кашка перевів м’яч на кутовий. За кілька хвилин той самий Блізніченко завдав ще одного пострілу з-за меж штрафного - воротар зреагував, а після наступного корнеру Ісадченко навісив на голову Дячуку, який пробив із відскоком від газону - Кашка знову свої ворота врятував.


Після серії створених моментів наша команда почала діяти в атаці більш розкуто та впевнено, що призвело до першого взяття воріт “Миная”. На 21-й хвилині Навін Малиш віддав розрізний пас на Кирила Попова, який у дотик пробив повз голкіпера - 1:0!


Невдовзі схожий момент втілився у другий гол, забитий динамівцями: Нікіта Ісадченко перевів м’яч на Антона Царенка, удар якого голкіпер парирував, однак першим на добиванні опинився Ілля Скрипник - 2:0!


Небезпечно біля воріт наших гостей було й наприкінці тайму, коли Дмитро Мельніченко зі штрафного пробив низом повз стінку та влучив у штангу.


Друга половина зустрічі стала справжнім випробуванням для динамівців, котрі протягом останніх чотирьох матчів у чемпіонаті зберігали серію без пропущених м'ячів. На початку тайму гостям вдалося скоротити відставання в рахунку завдяки пенальті, який заробив Махінка, а реалізував - Скибінський.


“Динамо” відповіло двома забитими м’ячами з інтервалом у 10 хвилин, однак обидва не були зараховані через положення поза грою у спочатку Кирила Попова, а згодом - у Артема Слесаря, який щойно вийшов на заміну.


До фінального свистка продовжувалася нервова в’язка гра, в якій динамівці перебували з м’ячем, однак майже не доходили до штрафного “Миная”, адже суперники перекрили всі підступи до своїх воріт.


При цьому закарпатці могли зачепитися і за нічию: Скибінський мало не оформив дубль, завдавши прицільного дальнього удару - на щастя для нашої команди, поруч із каркасом воріт.


Підсумок матчу вирішив гол “Динамо” на останніх хвилинах основного часу, яким відзначився головний бомбардир команди Кирило Попов. Форвард, що очікував у центрі штрафного, прийняв передачу Ділана Вуанту від лицьової лінії з правого флангу, та з розвороту розстріляв ворота “Миная” - 3:1!


Щоправда, вдалий результат затьмарили пошкодження Навіна Малиша та Максима Дячука, які динамівці отримали в боротьбі вже у компенсований час.


Перемога над “Минаєм” дозволила динамівцям на одне очко обійти в турнірній таблиці чемпіонату U19 “Шахтар” і зайняти першу позицію, маючи при цьому матч у запасі.


Сезон 2020/21. Чемпіонат U19. 17-й тур


“Динамо” – “Минай” - 3:1 (2:0)


“Динамо”: 1. Ігнатенко, 22. Малиш (21. Танчак, 90+1), 14. Дячук, 3. Опанасенко, 8. Бенедюк, 6. Мельніченко (15. Пастух, 64), 5. Скрипник (20. Вуанту, 85), 18. Царенко, 9. Ісадченко (7. Слесар, 63), 10. Блізніченко (К) (11. Велетень, 70), 23. К.Попов.


“Минай”: 1. Кашка, 71. Скиба, 25. Форманюк (26. Грибов, 69), 20. Махінка, 29. Попович, 7. Кашперук (5. Бистрицький, 90), 21. Марків (К) (17. Пастернак, 40), 77. Скибінський, 9. Максимець (16. Чорний, 66), 19. Олійник (23. Ганич, 85), 8. Дихтярук.


Голи: К.Попов (21, 87), Скрипник (28) - Скибінський (49, пен.).


Попереджені: Дячук (55) - Махінка (41), Кашперук (85).