6 березня 2021 15:34

Ярослав НАДОЛЬСКИЙ: "Если бы мы не забили в первом тайме, то не факт, что победили бы сегодня"

Півзахисник «Динамо» U-21 Ярослав Надольский прокоментував перемогу над «Минайем» (6: 0) і свій хет-трик.


- Ви і в першому матчі «Минай» перемогли 6:0, і зараз. Це вже певна закономірність?

- Я б так не сказав. Старт гри нам що там, що тут давався дуже важко. Всі команди виходять грати проти нас до першого гола, тому перші хвилин 20 нам було важко. Думаю, якби ми не забили в першому таймі, то не факт, що перемогли б сьогодні.


- Перший гол - удар з дальньої дистанції від Волошина. Тільки так їх можна було пробити?

- Не так. Ми почали пресингувати, я відкотив м'яч на Волошина, той вбіг до штрафного і з гострого кута пробив. Але вся команда добре зіграла - ми награємо пресинг, відкривання за спинами захисників. Волошин добре все виконав і забив гол.


- Як би ти прокоментував результативність Вікентія і свою? Чи можна сказати, що на вас працювали одноклубники і це зіграло свою роль?

- Так. Партнери робили все, щоб ми забивали. Ми з Вікентієм зараз - одні з найбільш дорослих гравців в команді, і повинні допомагати молодшим футболістам, підбадьорювати їх і мотивувати своєю грою.


- Чому Ванат сьогодні не забив? З таким-то суперником, з яким забивають всі атакуючі гравці...

- Десь, думаю, фарту не вистачило, десь - моменту. Нічого страшного, він залишив свої голи на матчі за першу команду або на інші наші ігри. Далі вже підуть більш серйозні суперники.


- Сьогодні грали на синтетичному полі. Як почувають себе Ваші ноги після цього?

- Ми всю зиму в манежі працюємо, вже пристосувалися. Але кажуть, що наступну гру в Запоріжжі ми вже будемо грати на зеленому полі, тому з понеділка починаємо тренування на газоні. Спочатку буде невеликий дискомфорт, поки не пристосуємось. Але для футболістів краще тренуватися на газоні. Думаю, будемо в більш-менш хороших кондиціях.


- Волошин сьогодні забив два м'ячі і відірвався від тебе в бомбардирських перегонах, але ти відповів йому хет-триком. Ви якось обговорюєте між собою боротьбу в гонці бомбардирів?

- Ні. Ми з Вікентієм добре ладнаємо один з одним, адже разом граємо десь років з 9-10. Ми завжди поруч, знаємо, хто і де. Тому у нас немає суперництва в таких питаннях.


- Але все одно у тебе в цьому сезоні така хороша результативність. Це завдяки чому?

- В першу чергу, завдяки тренуванням і тренерам - Морозу, Федорову і Шматоваленко. Вони мені завжди говорять, куди бігти, як бігти і забивати голи.


- Є амбіції стати найкращим бомбардиром чемпіонату U-21?

- Є амбіції стати чемпіоном в цьому році.