26 лютого 2021 01:30
3

Теперь не все так плохо. Украина настигла Шотландию в таблице коэффициентов УЕФА

Останній четвер зими подарував футбольній Україні надію на світле майбутнє. Не прямо зараз, а у сезоні-2022/23.


Нагадаємо, у таблиці коефіцієнтів наша асоціація відчайдушно змагається за 11-у сходинку із Шотландією. А якщо точніше – із «Рейнджерс» Стівена Джеррарда. Принципові конкуренти в 1/16 фіналу здобули дві перемоги.


Але українські клуби – «Динамо» та «Шахтар» – відповіли ще впевненіше: три перемоги і нічия! А це означає, що Україна відстає тепер від Шотландії на жалюгідні 0.025 балу. Що дорівнює всього одній нічиїй.


Також нагадаємо, що у сезоні-2021/22 чемпіон України точно потрапить в груповий етап Ліги чемпіонів, а от представництво країн на сезон-2022/23 формується прямо зараз. 12-е місце точно відкине Україну за цей бар’єр. А 11-й рядок ще залишить шанси, що наша країна і надалі точно матиме одного представника у групі ЛЧ. Якщо УЄФА не вигадає нові правила і формати...



Уточнимо, що очки Шотландії діляться у цьому сезоні на 4, а України – на 5. Та навіть за таких умов у нашої асоціації з’явився реальний шанс обійти суперника. Все ж таки, дві команди матимемо в 1/8 фіналу.


Тепер багато що буде залежати від жеребкування. Будемо сподіватися, що «Рейнджерс» отримає когось із фаворитів, а до «Динамо» жереб буде прихильним.


Окрім того, якщо «Динамо» та «Шахтар» і надалі набиратимуть очки подібним чином, то Україна зможе дістати ще й Австрію чи Бельгію. А ці країни вже залишилися без представників у нинішніх єврокубках.

Провальним виявився виступ для російських клубів у поточному розіграші єврокубків. Команди із РФ здобули лише одну перемогу в основній стадії Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

Всього російські клуби зіграли в єврокубках 26 матчів. На їхньому рахунку 1 перемога, 9 нічиїх і 16 поразок. Єдиний виграш - в активі "Краснодара", який на груповій стадії Ліги чемпіонів обігравав французький "Ренн" (1:0).

"Зеніт" же, "Локомотив" і ЦСКА завершили виступи в єврокубках без перемог, фінішувавши на останніх місцях у своїх групах єврокубків. Більше читайте тут: https://tsn.ua/prosport/pekelniy-proval-rosiyski-komandi-vigrali-vsogo-1-match-iz-26-v-ninishnomu-sezoni-yevrokubkiv-1734250.html
Достать Австрию - это с максимальным результато пройти 1/8 (4 победы с 4х) и еще в 1/4 останется добрать минимум 4 очка. А учитывая возможные ничьи и поражения, это хотя бы одной из команд нужно добраться минимум до 1/2.
Так вот Рейнджерс и давайте ....