11 лютого 2021 21:23

Остап МАРКЕВИЧ: "Для меня удивительно решение играть среди зимы"

Головний тренер ФК «Маріуполь» Остап Маркевич напередодні зустрічі з ФК «Олександрія» дав інтерв’ю журналістам спортивних ЗМІ.

— Який настрій перед початком весняної частини?

— Насамперед хочу зауважити, що старт не зовсім весняний. Для мене рішення починати посеред зими є дивним. На мою думку, потрібно враховувати медійний та глядацький інтерес до футболу. Коли ігри будуть проводитися при мінус 15 градусів, звичайно що це знизить якість продемонстрованого футболу. Я розумію також інтереси збірної, але вважаю що можна було зробити так, щоб ми стартували в березні, так як було завжди. Навіть коли в лізі грали 16 команд завжди все встигали. Але маємо виходити з того що є. Настрій у нас бойовий, є змога проводити тренування на свіжому повітрі. Поле та погода в Маріуполі дозволяють робити це, тому ми налаштовані дуже позитивно.


— Визначилися вже зі стартовим складом на «Олександрію»? Чи всі готові до старту?

— В нас зараз дуже хороша обойма футболістів. Хлопці, буквально кожен, додали персонально у своїх ігрових якостях, тому нам ще потрібно буде поламати голову над стартовим складом.

— «Олександрія» налаштована на боротьбу за бронзові нагороди цього сезону.

— Будь-яка команда Прем’єр-ліги зараз являє собою потужну бойову одиницю, це довели Турецькі збори. Українські команди дуже непогано проявили себе. Наш тренерський штаб слідкував за всіма. Ми раді що чемпіонат росте.


— Сподівались що цю частину чемпіонату будете грати вдома, але стало відомо що перші матчі відбудуться в Запоріжжі. Чи додає це складнощів?

— Є домовленість грати в на «Славутич Арені», за що я вдячний ФК «Зоря». Дякуємо за це. Є певні обставини на які ми не можемо впливати. Нам обіцяють що підготують наше поле якомога швидше, тому ми дивимось вперед і чекаємо на це.


— Яке завдання на цю частину чемпіонату і взагалі на турнір?

— Завдання у нас максимальне. Вигравати в кожній грі, ось і все.


Фото - ФК «Маріуполь»