28 січня 2021 12:56
1

Игорь СУРКИС: "За проспект Лобановского нужно поблагодарить Кличко"

Президент "Динамо" Игорь Суркис в интервью Дмитрию Гордону рассказал о переименовании в 2015 году Краснозвездного проспекта в Киеве в проспект Валерия Лобановского.


– Вы с Григорием Михайловичем поставили прекрасный памятник на Байковом кладбище. Вы поставили ему памятник перед стадионом "Динамо". Вы все сделали для того, чтобы увековечить память Валерия Васильевича. И стадион имени Лобановского, проспект Лобановского и так далее.

– Надо называть вещи своими именами. Это надо Виталия Кличко поблагодарить, который откликнулся. Знаете, как это долго все делается?

– Конечно.

– Денег нет менять таблички... И школа есть с его названием. Просто я вам говорю: так легко нам не было никогда. С проспектом – я очень доволен, что это произошло. Виталию огромный поклон.
Ігор Суркіс про перейменування Червонозоряного проспекту на проспект Лобановського: «Потрібно називати речі своїми іменами. Це треба Віталієві Кличко подякувати (…) Так легко нам не було ніколи»

Зараз ми пояснимо, чому Суркісу було так легко. Звернення з проханням про перейменування подало ГО «Друзі Динамо», яке не має жодного стосунку до Суркіса. Ініціативу підтримала комісія з питань найменувань Київради. Потім рішення комісії підтримали кияни під час громадського обговорення. Потім його ухвалили депутати Київради. І таки так – пропозицію свого часу підтримав Київський міський голова Віталій Кличко.

Але до чого тут взагалі Суркіс? Треба називати речі своїми іменами. Суркісу було легко як ніколи, бо він до цього був не причетний. Від слова зовсім.
Ресурс: Друзі Динамо