27 січня 2021 20:04

Олег Гусев - о старте обучения на тренерскую лицензию PRO

Знаменитий гравець «Динамо», який нині входить до тренерського штабу першої команди клубу, розповів про те, як розпочалося для нього навчання на тренерську ліцензію PRO.


Відзначимо, що крім Олега Гусєва навчання на ліцензію PRO розпочали тренери «Динамо» U19 Ігор Костюк і Олег Венглинський.


- Олеже Анатолійовичу, які у вас перші враження від навчання на PRO диплом?


- Навчання розпочалося в січні. На початковому етапі працювали в мікрогрупах. Нам дали завдання в групах – скласти тренувальний план команди. Ми його повинні здати куратору групи. А з 1-го по 6-те лютого буде перша сесія, яка відбудеться в Туреччині. Поки все як у школі. Але перший клас – це завжди легко, далі буде складніше.


- Які цілі ви ставите перед собою в тренерській діяльності? Як давно прийняли рішення отримати тренерський диплом категорії PRO?


- Рішення я прийняв давно. Ви ж розумієте, щоб отримати ліцензію PRO, потрібно спершу пройти ще три категорії – C, B, A. Раз вже я дійшов до категорії А, чому ж я повинен зупинятися... Я не звик звертати на півдорозі.


- Чи вплине якось це навчання на вашій роботі в тренерському штабі першої команди?


- Сподіваюся, що ті знання, які я придбаю, проходячи навчання, допоможуть у моїй нинішній роботі.


- Мірча Луческу підтримав ваше прагнення проходити навчання? Буде вас відпускати на сесії?


- Звичайно! А сесія буде проходити там же, де і збір нашої команди, і дати збіглися. Навіть готелі розташовані поруч. Так що все буду встигати.