23 січня 2021 23:11

Главным тренером "Нивы" назначен Владимир Цыткин

Услід за новим президентом «Нива» отримала й нового головного тренера. Ним призначений добре відомий вінницькому вболівальнику, іменитий футболіст та досвідчений наставник Володимир Борисович Циткін.


Циткін народився 1 серпня 1966 року в Києві. Футболіст, що виступав на позиції воротаря. По завершенні ігрової кар’єри – футбольний тренер. Майстер спорту СРСР та України.


Володимир Циткін почав займатися футболом з 10 років. Вихованець школи київського «Динамо», куди його взяли з першого разу.

Закінчивши активну футбольну кар’єру, Циткін отримав запрошення від Анатолія Бузника стати тренером воротарів молодіжної та юнацьких збірних України. Там пропрацював майже 11 років.


В 2006 році недовго попрацював асистентом тренера вінницької «Ниви». В кінці того ж року отримав запрошення від Семена Альтмана стати тренером воротарів «Чорноморця». Проте вже влітку 2007 року Альтман був звільнений з посади, і Циткін повернувся до «Ниви», де, з перервою на роботу в кіровоградській «Зірці», працював до 2009 року.


У 2010 році працював тренером воротарів столичної «Оболоні», після чого в січні 2011 року на запрошення співвітчизника Олександра Горшкова став асистентом головного тренера калінінградської «Балтики». Проте вже за місяць Горшков і Циткін покинули клуб через суперечки з керівництвом.


2014 року Циткін очолив юнацьку збірну України 1998 року народження, через рік відповідно керував вже збірною U-18, а згодом і юнацькою збірною до 19 років. У 2017 та 2018 роках знову працював тренером воротарів у вінницькій «Ниві». Останнім часом допомагав Семену Альтману в збірній Mолдови.