23 січня 2021 18:20

Экс-игрок "Днепра" Матеус: "Есть предложения, как из Украины, так и из других стран"

Матеус виступав за Дніпро протягом 5-ти років в найсильніші роки УПЛ. За цей час бразильського легіонера дуже полюбили українські уболівальники. FootballHub вдалося поспілкуватися із Матеусом.


Футбол та життя у Китаї


В Китаї у мене все було добре. Чотири з половиною роки я грав там. Команда дуже хороша, я був там капітаном. Перший рік було нелегко. Особливо перші два місяці, була важка адаптація. Але пізніше усе склалося добре, у мене 108 матчів за Шицзячжуан та 53 голи. В Україну приїжджаю щороку. Інколи двічі на рік. Стараюся якомога довше часу тут проводити. Родина була поруч зі мною деякий час. Останній рік через коронавірус я був там сам.


Куди далі?


Контракт із Шицзячжуан закінчився 31-го грудня. Прямо зараз є дві пропозиції від китайських клубів. Але я поки чекаю більш цікавого запрошення. До того ж, у Китаї багато команд змінюють назви, у них там доволі нестабільна ситуація. Тому чекаємо чим усе закінчиться, тоді будемо дивитися на варіанти. Тільки Бог знає, де я опинюся. Є пропозиції, як з України, так і з інших країн. Я хочу грати там, де зможу постійно бути з родиною. Як складеться життя, так і буде.


Спогади про Дніпро


Мені запам’яталися усі роки у Дніпрі. Але більше напевно перший рік у команді. Тому що я ніколи не грав у такому холоді. Це було дуже незвично. Ну і фінал, звісно, залишив великий спогад у моїй голові.Звісно були важливі голи із такими командами, як Динамо, Шахтар, Металіст. Найбільше також запам’яталися 2 м’ячі, які я забив Динамо в Дніпрі. Пам’ятаю асист у фіналі Ліги Європи. Також на мені сфолили, коли забив Ротань. Звісно, запам’ятався і прикрий момент, коли мені розбили ніс. В момент, коли це відбулося, я не пам’ятаю нічого. Почав згадувати тільки тоді, коли передивився усі відео з фіналу. Медаль я уже отримав від іншої людини. Але в загальному, це хороша історія для мене, для уболівальників, клубу.


Рамос та Маркевич


Хуанде Рамос був хорошим тренером, але дуже багато часу нас тренував його помічник Муніс, який переважно перебував із нами. Маркевич дуже багато спілкувався з нами, на тренуваннях, на матчах, і більше приділяв часу команді. Я вважаю, що було цікавіше із Маркевичем. Дніпро і так був дуже дружнім колективом, але звісно, коли Маркевич прийшов у команду, йому вдалося ще більше нас об’єднати. Усі жартували після тренувань, були спільні вечері. Завдячуючи йому ми дійшли до фіналу єврокубка.


Проти якого захисника було найважче?


Я не пам’ятаю, як звуть цього захисника. Він грав за Зорю. Зараз він теж в Китаї. Ми з ним бачилися там. Здається грає в Пекіні. У нього боснійське громадянство. Тоні Шунич! Інколи ми навіть переписуємось. Це був один з найскладніших для мене захисників. У Динамо також був сильний захисник, Домагой Віда.