23 січня 2021 16:47

Василий САЧКО: "Будем делать все для того, чтобы "Волынь" показывала игру и давала результат"

Головний тренер «Волині» Василь Сачко розповів про початок підготовки команди до другої частини сезону.


«По-перше, вітаю усіх вболівальників, нашу Волинь зі святами, що минули, з нинішнім роком, який для нас буде дуже цікавим. Щодо команди, то вона прийшла в гарному настрої, хлопці заряджені та засумували за роботою. На відпустку хлопцям роздали індивідуальні плани, і видно, що вони нехай на 50 відсотків, однак його виконували. У нас вже було контрольне зважування, зайвої ваги у нас немає, команда проходить медогляд, а збори у нас розділені на два етапи. На першому етапі ми будемо працювати тут в Луцьку до 11 лютого, а щодо другого збору ми ще узгоджуємо зараз це питання із керівництвом – це буде або закордонний збір, або ж ми будемо тут, в Україні. На першому зборі нас заплановані чотири контрольні гри – як між собою, так і два або ж три спаринги. Це будуть спаринги і у Ковелі, і в інших містах.


Я вірю в те, що Сіаваш допоможе Волині. Ви знаєте, що у нас відбулися зміни, і низка футболістів залишила команду – хтось за власною ініціативою, хтось – за обопільною згодою. Ніякої трагедії не сталося – хтось не хоче тут грати, хтось не відповідав – ми подякували усім за роботу, побажали удачі, і вони тепер будуть допомагати іншим командам. Щодо Сіаваша – ми його дуже добре знаємо, і думаю, вболівальники також. Це дуже талановитий хлопець, ми з ним домовилися і він підписав контракт, який почне діяти вже найближчими днями. Працелюбний, технічний гравець, який, я упевнений, дуже допоможе команді. Ми домовилися з ним, що будемо плідно працювати, будемо з нього витискати максимум, він дав згоду, тому я упевнений, що він нам допоможе.


Разом із тим, протягом найближчих днів до нас приїдуть футболісти на перегляд, у нас є ряд позицій, які ми зміцнюємо і будемо зміцнювати. Ми ведемо переговори з деякими футболістами, і найближчим часом вони приєднаються до команди.


Наше завдання зараз – пройти хороший медогляд, аби поглянути, в якому стані м’язи футболістів, аби знати, які навантаження їм давати. Навантаження в першу чергу – функціональні, фізичні, швидкісно-силові якості, потім і робота з м’ячами. У нас є тренер з фізпідготовки – Володимир Валентинович Деуль – якого я вважаю професіоналом у своїй справі. Зараз переважно він проводить розминки, адже дуже важливо, щоб ніхто не зазнав ніяких травм – ніхто не повинен випасти з тренувального процесу, тому що потім наздоганяти важко.


У нас попереду – дуже цікавий рік, друге коло та незіграні матчі першого кола. Я повторюсь – ми в темі, ми в боротьбі, і будемо робити все для того, щоб команда показувала гру і давала результат. В цьому в першу чергу зацікавлений і я, і кожен футболіст, який буде грати за цю команду».