23 січня 2021 12:41
1

"Динамо" в ОАЭ: довести действия на поле до автоматизма

Підходить до свого завершення перший зимовий тренувальний збір київського «Динамо», який команда проводить в Об'єднаних Арабських Еміратах.


Субота стала останнім днем на зборі, коли в програмі динамівців два тренування.

На стадіон Khalid Bin Mohammed Stadium, який став для команди майже рідним за дні збору, команда прибула за традицією о пів на одинадцяту. Невелика хмарність та відчутний вітер, які встановилися вранці над Шарджею, несуттєво вплинули на погоду, однак все ж на стадіоні було трохи прохолодніше, ніж зазвичай.

Заняття розпочалося з розминки, для якої гравці спочатку стали в квадрати, чергуючи стретчинг і гру в квадратах з м'ячем. Потім футболісти виконали бігові вправи на декількох різних «станціях», сформованих зі стійок, фішок і бар'єрів. Ривки, частота, темп бігу і трохи статики – все це було задіяно під час розминки.


Уже розігріті динамівці перейшли до основної роботи. Спершу в парах, а потім і в трійках вони відточували короткі та середні паси, а потім і паси головою. Нескладна на перший погляд вправа швидко набрала темп по команді Мірчі Луческу, і швидку гру в пас у дотик необхідно було переривати на паузи, аби гравці могли віддихатися і продовжити в тому ж високому темпі.


Потім команда перейшла до роботи над технікою ударів і прийомів в один і кілька дотиків. Група захисників працювала над передачами на одній половині поля, у той час як на іншій гравці групи атаки відпрацьовували комбінації на флангах, простріли і подачі з флангів. Комбінації з різним розташуванням гравців і передачі під різними кутами, все максимально наближене до «бойових» умов.


Увечері робота продовжиться, а завтра «Динамо» проведе третій, заключний контрольний матч на зборі в ОАЕ.
Главное, чтобы потом пистолетизма не было.