21 січня 2021 23:55

КЛЕЙТОН: "Буду продолжать много работать, чтобы давать результат команде"

Нападник "Динамо" Клейтон забив перший гол киян у товариському матчі із солігорським "Шахтарем" (2:0). Після гри в інтерв'ю клубним журналістам бразилець розповів про свій дебютний м'яч за першу команду "Динамо", а також про роботу на зборах і адаптацію в київському клубі.

- Я щасливий забити свій перший м'яч у складі "Динамо". Насамперед дуже вдячний Містеру за наданий шанс. Я багато працював, щоб заслужити цю можливість. Сьогодні вийшло забити гол, і я сподіваюся надалі виступати не менш успішно. Буду продовжувати багато працювати, щоб давати результат команді.

- Розкажи, як вийшло забити?

- Ми дуже багато працюємо над стандартними положеннями, у кожного гравця є певні функції та місце при стандартах. Потрібно бути уважними до відскоку, до другого м'яча. Так і вийшло, що я залишився у своїй зоні, була скидка м'яча головою і я забив гол. Після гри Містер пожартував, що я опинився в потрібному місці в потрібний час.


- Як і вся команда, ти граєш на тлі навантажень. Наскільки важко тобі далися 45 хвилин, проведені на полі?

- Так, втома відчувається. Після місячної перерви ми працюємо в жорсткому графіку, проводимо дворазові тренування. Але так зараз і має бути. Я радий відіграти ці 45 хвилин, будемо продовжувати працювати далі.


- Учора було насичене передматчеве тренування. Що з того, що відпрацьовувалося на занятті, удалося втілити в сьогоднішній грі?

- На теоретичних заняттях нам показують відео моментів, позитивних і негативних - що потрібно робити та чого необхідно уникати. Ми на практиці намагаємося це відпрацьовувати, а тренерський штаб нас завжди коригує. Думаю, що певні моменти у нас сьогодні вийшли. Це другий контрольний матч, у якому ми виграли. Будемо продовжувати працювати.


- Наскільки комфортно зараз почуваєшся в "Динамо"?

- Я щасливий у "Динамо". Це легендарний клуб, з великою історією. Тут у мене є можливість працювати з гравцями та тренерським штабом високого рівня. Тим паче, Містер дуже добре знає якості бразильців. Зі свого боку, постараюся щодня додавати та давати ще кращий результат на полі.

- Чи був у твоїй кар'єрі газон краще, ніж тут, в ОАЕ?

- Поле тут дуже хорошої якості, воно може приймати будь-які турніри високого рівня. Звичайно, у Бразилії теж є такі поля, але цей газон просто ідеальний. І загалом умови, які нам тут запропонували, відповідають найвищому рівню.


- Скільки пар бутс ти взяв із собою та чи можна назвати фартовими ті, у яких ти сьогодні забив?

- У атакувальних гравців, як і, напевно, у всіх футболістів, є дуже багато своїх заморочок. Новий рік я почав у нових бутсах, крім того, у мене є ще дві пари. Тому можна сказати, що ці бутси принесли мені удачу. Більше не буду їх знімати, сьогодні спатиму в них (сміється).


- Учора у твого сина був день народження. Забитий гол присвячується йому?

- Моєму синові виповнилося три роки. Звичайно, я присвячую цей гол йому та своїй сім'ї, яка завжди в моєму серці, навіть якщо я перебуваю далеко.