21 січня 2021 17:56

"Динамо" - "Шахтер" Солигорск 2:0. Контрольный матч. Отчет об игре

«Динамо» пройшло екватор першого зимового навчально-тренувального збору в ОАЕ в рамках підготовки до другої частини сезону.


У четвер, 21-го-го січня, підопічні Мірчі Луческу провели другий контрольний поєдинок проти чинного чемпіона Білорусі – «Шахтаря» (Солігорськ). Як і попередній матч, ця гра пройшла на стадіоні The Sevens у Дубаї. Матч із «Динамо» став для «Шахтаря» першим в ігровій програмі підготовки до другої частини сезону. Востаннє суперник динамівців проводив ігри близько двох місяців тому. Загалом у чемпіонів Білорусі заплановано шість контрольних матчів.


Відзначимо, що «Динамо» ще жодного разу не зустрічалося з «Шахтарем» раніше – цей поєдинок став першим в історії протистоянь команд. Кияни розпочали матч активно, з перших хвилин заволодівши ініціативою та взявши м’яч під свій контроль. А ось перший удар по воротах завдали солігорці: Сзоке виконав штрафний удар, призначений метрах у 25-ти від воріт – вийшло вище. Зазначимо, що порушень правил у матчі було достатньо з боку гравців обох команд, тож і стандартів вистачало. Зокрема де Пена виконав перспективний штрафний удар, перекинув стінку, але разом з нею і ворота. Ще одного разу де Пена пробив значно вище воріт.


Через кілька хвилин біля воріт «Шахтаря» виник ще один момент, який міг реалізувати Андрієвський: Родрігес віддав йому пас під удар від лицьової лінії, і Олександр із лінії штрафного майданчика намагався вразити володіння Гутора, але воротар суперника встиг зреагувати та нейтралізувати загрозу. Була непогана нагода у Лєднєва, але він зі штрафного влучив у стінку. Не приніс вигоди киянам і кутовий удар, тож на перерву команди пішли без забитих м’ячів.


Як і в попередньому матчі з польською «Легією», у перерві тренерський штаб киян поміняв майже всіх футболістів за винятком Андрієвського. Динамівцям удалося відзначитися вже на початку другого тайму: Циганков виконав кутовий удар, Буяльський головою скинув м’яч далі на Клейтона, і той, скориставшись помилкою воротаря білорусів на виході, переправив м’яч у сітку – 1:0.

Подвоїти рахунок мав нагоду Андрієвський, але на його удар низом зреагував воротар Черник, перевівши м’яч на кутовий. За кілька хвилин той же Андрієвський сильно пробивав метрів із 16-ти після пасу на хід від Дуелунда – трохи неточно. Але згодом наша команда таки досягла свого, причому гол вийшов досить курйозним: Кендзьора завдавав удару, м’яч влучив у потилицю Циганкову, від нього м’яч залетів у сітку. До фінального свистка ударом у нижній кут воріт ще встиг відзначитися дебютант Ванат, але воротар «Шахтаря» Черник встиг зреагувати.

Тож констатуємо перемогу динамівців 2:0 у другому контрольному матчі на зборі в ОАЕ.


Контрольний матч

21.01.2021. Стадіон The Sevens, Дубаї, ОАЕ

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Солігорськ) – 2:0 (0:0)

«Динамо» (1-й тайм): Нещерет, Миколенко, Попов, Сирота (Шабанов, 40), Караваєв, Шепелєв, Андрієвський, Родрігес, Лєднєв, де Пена, Бєсєдін.

«Динамо» (2-й тайм): Бущан, Кендзьора, Шабанов, Забарний, Сідклей, Андрієвський (Миколенко, 74), Буяльський, Циганков (Ванат, 86), Клейтон, Дуелунн, Супряга.

«Шахтар» (стартовий склад): Гутор, Антич, Філіпенко, Бєгунов, Савічко, Сзоке, Стасевич, Іванович, Кендиш, Діасамідзе, Дебелко.

Голи: Клейтон (51), Циганков (78).