21 січня 2021 00:51
2

Такого дебюта даже врагу не пожелаешь. Как Андрей Лунин провел первый официальный матч за "Реал"

Не таким уявляли дебют Андрія Луніна за мадридський «Реал». Ні сам голкіпер, ні його тренери, ні українські вболівальники. Ніхто. Ніхто, крім представників «Алькояно» – клубу третього за силою дивізіону Іспанії.


Зінедін Зідан, як і обіцяв, довірив місце Луніну у стартовому складі поєдинку 1/16 фіналу Кубку Іспанії-2020/21. Це був перший офіційний матч Андрія у футболці «галактікос». І вийшов він нереально провальним...


Лунін вперше торкнувся м'яча вже на першій хвилині. «Реал» захопив ініціативу і почав свою атаку, але господарі організували високий пресинг, і «вершкові» змушені були зіграти через воротаря.


Через кілька хвилин Андрій ще раз отримав м'яч. Марсело скинув головою м'яч українцю, але він не став брати його у руки, а в дотик віддав назад партнеру. Вийшло незграбно, але це все можна списати на хвилювання.


А далі Лунін міг і примерзнути. В Алької на момент початку гри було всього 8 градусів тепла. А роботи у голкіпера зовсім не було.


Так тривало до 22-ої хвилині, коли Лунін віддав першу неточну передачу. Не маючи варіанту поблизу, Андрій вирішив віддати довгий пас на партнера в центрі поля, але першим на м’ячі опинився суперник.


На 33-й хвилині Лунін нарешті показав, чому його запросили у такий клуб. Атака «Алькояно» завершилася ударом головою, а Андрій у красивому стрибку перевів м’яч з-під поперечини на кутовий. У підсумку був зафіксований офсайд, і сейв українця не потрапив в офіційну статистику. Проте першу вдалу дію нашого воротаря не можна було обійти. На жаль, останню...


«Реал» вийшов уперед на останній хвилині першого тайму, коли нарешті реалізував перевагу Мілітао, замкнувши головою подачу Марсело.


Майже 15 хвилин у другому таймі Лунін був без роботи. Поки господарі не заробили кутовий, під час подачі якого Андрій зіграв не зовсім впевнено. Однак він відразу підняв руки, показавши, що все під контролем, заодно і перепросивши у партнерів.


Епізод на 75-й хвилині також не можна занести в актив Луніну. Він знову не зовсім вдало зіграв на виході під час подачі з флангу. Однак сам же ногою вибив м’яч подалі, випередивши опонента.


А далі Лунін пропустив... На 80-й хвилині він перевів на ще один кутовий подачу від прапорця. Хулі намагався закрутити м’яч в ворота саме ударом з кутового. А от наступна подача завершилася голом. М’яч було спрямовано на ближню стійку, однак ніхто до нього так і не доторкнувся, чим на дальній скористався Сольбес.


Якщо вірити офіційній статистиці, то Лунін пропустив з першого ж удару у його площину воріт. Виходити на цей навіс Андрію точно не варто було, тому рішення залишитися на лінії воріт цілком правильне, але, можливо, варто було поставити на дальню стійку когось із захисників. Однак про це стверджувати не варто, тому що кожен воротар і кожен захист обирає різні розташування під час конкретних стандартів.


Таким чином, усе перейшло у додатковий час.


На 93-й хвилині Лунін нарешті впевнено зіграв на виході, завчасно крикнувши і забравши м’яч після подачі зі штрафного. За цю дію хтось із лави запасних навіть похвалив нашого воротаря, викрикнувши щось на кшталт «Так, Лунін!» чи «Молодець, Лунін!».


А перший удар, з яким впорався Лунін, якщо брати офіційну статистику, стався на 101-й хвилині. Андрій забрав удар головою після розіграшу кутового.


Другий додатковий тайм почався з непорозуміння між двома дебютантами «Реала» – Луніним і Віктором Чустом. Обидва пішли на мяч і врізалися один в одного. Добре, що поруч нікого не було, і все завершилося без «пожежі».


А на 115-й хвилині сталося щось зовсім незрозуміле і фантастичне. «Алькояно» у меншості вибіг у контратаку. Захист відіграв настільки інертно і провально, що Хуанан, вискочивши з-за спин, випередив Луніна і переправив м’яч у сітку після прострілу Діакіте.



Провина Андрія у цьому пропущеному голі, безумовно, є. Можна було зіграти і краще. Але оборона просто припинила грати. «Галактікос» вирішили, що у меншості «Алькояно» не посміє вийти в атаку. Посмів. І для організації голу вистачило всього трьох гравців...


«Реал» намагався відігратися, але у цей вечір все було за господарів. І іронічна посмішка Зідана тільки це підтвердила. «Реал» сенсаційно вилітає з Кубку на стадії 1/16 фіналу, програвши колективу з третьої за силою ліги. А Лунін ще й записав в пасив першу жовту картку за свій клуб. На жаль, у трансляцію не потрапив момент, чому покарали українця.

https://www.youtube.com/watch?v=AqG2pkbRgr8
Первый гол - претензий к Лунину нет. А вот второй гол его.... Защита Реала - это что-то с чем-то....