20 січня 2021 23:28
2

Жерсон РОДРИГЕС: "Ванат - хороший форвард. Ему только нужно немного больше опыта и уверенности"

Легіонер «біло-синіх» поділився враженнями від тренувального збору в ОАЕ.


- Жерсоне, кожен день на зборі ти випромінюєш заряд оптимізму. Які в тебе загальні враження від тренувального процесу? Нема втоми?


- Я щасливий, що ми повернулися до такого насиченого графіку тренувань після кількох місяців перерви. Тренування нелегкі, але дуже корисні, продуктивні. Ми додаємо не тільки в фізичному стані, але і в ігровому. Я відчуваю задоволення від тренувань кожен день.


- В одній із вправ Мірча Луческу вимагав, аби ви створювали вільні коридори і зони. Яка мета цієї вправи?


- Містер хоче, аби ми повторювали певні дії багато разів, аби це залишилося в нашій голові, у пам’яті, і потім ми використовували ці набуті навики в іграх. Вважаю, що це корисна тактика – коли ти вириваєшся з глибини та граєш на випередження. Якщо суперник щільно пресингує, наш гравець переводить м’яч до вільної зони, і ми продовжуємо контролювати гру.


- У вправі 10 на 10 з нейтральним гравцем завданням було заводити м’яч за лінію. У чому полягає ефект цієї вправи?


- Таким чином ми награвали комбінації, намагалися передачами знайти один одного. Ми повинні старанно працювати над цим компонентом аби довести це до автоматизму. І тоді під час ігор навіть не потрібно дивитися по сторонах – ми вже відчуватимемо один одного.


- При цьому гравці іноді діяли доволі агресивно…


- Можливо, так і було, і я десь діяв агресивно… Але ж це футбол – гра, у якій кожен прагне перемагати. Іноді ми стаємо занадто емоційними. Але як тільки ми залишаємо поле, настрій змінюється, адже команда – це майже те саме, що родина.


- Це заняття було передматчевим. Під час гри на всю довжину поля ти забив м’яч головою. Це для тебе важливо напередодні матчу?


- Звісно, я маю більше тренувати та вдосконалювати гру головою. Працюватиму над цим компонентом та сподіваюся, що заб’ю гол ударом головою і під час матчу.


- На цих зборах ти працюєш пліч-о-пліч з молодим форвардом Ванатом. Він сьогодні теж відзначився ефектним м’ячем на тренуванні. Що скажеш про взаємодію з ним?


- Влад – хороший форвард. Йому тільки треба трохи більше досвіду та впевненості. Він швидкий та добре підготовлений фізично. Гадаю, цей збір піде йому на користь, він додасть та вдосконалить свої вміння і буде приносити чимало користі команді.


- Ти вже виграв Суперкубок України під керівництвом Мірчі Луческу. Які цілі на майбутнє?


- Наша мета – виграти чемпіонство і Кубок України. А наступного сезону сподіваємося знову зіграти у Лізі чемпіонів і показати там вже кращий результат. Вважаю, що з таким мудрим та досвідченим наставником, як Луческу, це нам під силу.


- Скільки пар бутс ти взяв з собою на збір? У яких бутсах тренуєшся?


- Зараз я тренуюся саме в цих бутсах, тому що вони дуже зручні. Загалом я взяв на збір три пари – одну для нормальних умов, одну для гри на дуже вологому газоні під час дощу і ще одні нові бутси, які я ще маю випробувати. Однак поки я в них не гратиму – швидше за все випробую їх уже на другому зборі в Туреччині. Загалом трьох пар мені цілком достатньо.


- З білоруським «Шахтарем» зіграєш у цих бутсах, у яких тренувався?


- Швидше за все, так. Як правило, я граю у тих самих бутсах, що і готуюся до матчу. Якщо мені було комфортно тренуватися в цих бутсах напередодні матчу, то в них я і зіграю.

Талантище ... если действительно тренер его раскроет- будет нам счастье
Кількох місяців перерви) походу він собі окремо відпочивав ще під час першого кола)