19 січня 2021 09:27

Вторая лига. Трансферы "Диназа", пополнение "Кривбасса", селекция "Чайки"

Футболісти друголігових команд ще перебувають у відпустці, але селекційна робота не припиняється.


Після більш ніж 15-річної перерви до «Діназу» повернувся ветеран Сергій Старенький (на фото), який минулої осені захищав кольори «Десни». Коли термін його контракту закінчився, чернігівці запропонували досвідченому півзахиснику залишитися працювати з молодіжним складом. Проте 36-річний Старенький, в активі якого є також виступи за «Олександрію» та «Львів», вирішив допомогти «Діназу» підвищитися в класі. У найближчих планах його нової-старої команди — участь у Mеморіалі Олега Макарова, а заключний етап підготовки підопічні Володимира Бондаренка проведуть у Туреччині.


Залишили лави «Діназу» Роман Коростишевський, Святослав Грабчак, Олександр Безпалий та Артем Марченко. Важливо, що продовжить виступати за вишгородців один із лідерів — Євген Чепурненко, повернувся в стрій після важкої травми Сергій Ічанський.


Клубне керівництво докладає зусиль, аби стадіон у Демидові, де «Діназ» проводить домашні поєдинки, відповідав вимогам першої ліги. Передусім ідеться про збільшення кількості місць на трибунах. А конкурентами «Діназу» в боротьбі за путівки до першого дивізіону у групі «А» будуть «Епіцентр», «Поділля», «Карпати» (Галич) та «Ужгород».


Не менш гостра боротьба за місце під сонцем точитиметься й у групі «Б». І якщо лідерство «Металу» сумнівів не викликає, то на другу прохідну позицію претендують «Таврія Сімферополь», «Металург» і «Кривбас», лави якого поповнив перший зимовий новачок, півзахисник Артур Карноза, який минулої осені виступав за елітний «Минай».


«Чайка» стала однією з перших команд другої ліги, яка ще 15 січня розпочала підготовку до весняної частини сезону. Нині в тренувальному таборі в Петропавлівській Борщагівці перебуває 22 футболісти, серед яких сім потенційних новачків.


Нагадаємо, наступний, 13-й тур другої ліги заплановано на 19 березня (базова дата).