5 січня 2021 09:01

Тарас КАЧАРАБА: "Не рассматривал бы предложение из УПЛ, потому что выбрал другое направление"

Тарас Качараба – український футболіст, захисник ліберецького “Слована”. Тарас пройшов всі вікові категорії юнацької збірної своєї країни. Він брав участь в юнацькому чемпіонаті Європи 2014 року. А також в чемпіонаті світу у Новій Зеландії 2015 року. Інтерв’ю записане 30 грудня 2020 року.


Тарасе, у листопаді-грудні, в ЗМІ з’являлась інформація, що Вами цікавиться ряд європейських клубів, чи були конкретні пропозиції ?


Щодо зацікавленості, яка є у ЗМІ – це правда, але до конкретики – ще не дійшло тому, що тільки завершилось перше коло чемпіонату й одразу було Різдво, тому найближчим часом сподіваюся почнуться переговори.


Чи слідкуєте за чемпіонатом України в поточному сезоні, якщо так, яку команду могли б виділити ?


Інколи можу подивитися якийсь цікавий поєдинок, не буду виділяти конкретну команду, хіба можу сказати, що молоді гравці “Шахтаря” себе добре проявили у Лізі Чемпіонів.


З 2014-го по 2017-ий, Ви грали у елітному дивізіоні України, за “Говерлу” та “Зірку”, чи можете зробити порівняння ліг : чеської та української ?


Важко порівняти чемпіонати тоді в Україні – й зараз у Чехії, адже це є різний період у моїй кар’єрі.


Якщо б з’явилась пропозиція з УПЛ, чи розглянули б її ?


Не розглянув би, тому що вибрав для себе інший напрямок.


Кого із українських футболістів – Ви порекомендували б головному тренеру “Слована”, хто б міг підсилити команду ?


В Україні – є багато талановитих гравців, тому важко конкретно когось виділити – хто би підійшов тренеру й клубу.


Яке завдання поставило керівництво клубу перед командою, у поточному сезоні ?


Кожного року клуб ставить завдання – потрапити у Єврокубки – через кубок Чехії або зайнявши третє чи четверте місце в турнірній таблиці.


Тарасе, декілька слів про Ліберець, розкажи, що тебе найбільше вразило у ньому ?


Гарне, спокійне, затишне місто – знаходиться у горах, прекрасне розташування, близько до Праги та кордонів Польщі й Німеччини, тому можна багато чим зайнятися у вільний час, з дружиною любимо виїжджати в гори на прогулянки і т.д.


Яка ситуація з пандемією зараз у Чехії, чи присутні обмеження ?


Так, звичайно, є свої певні правила, з найпоширеніших це : після 21 години не дозволяється виходити на прогулянки, зачинені кафе та ресторани – лише можна замовити щось з собою, потрібно заходити у торгові центри в масках і звичайно при подорожі у якусь іншу країну – потрібно мати негативний тест і при в’їзді назад у Чехію, якщо не зробивши цього, йдеш на 2-тижневий карантин. Я гадаю, усюди приблизно одинакові правила – на даний момент, але все залежить від ситуації у країні, звичайно.


Виклик до стану збірної України, очікуєте на нього ?


Звичайно, мені хочеться виклику в збірну, але я чудово розумію, що є велика конкуренція, тому, роблю все для того, щоб на мене звернули увагу.


Підсумки футбольного 2020-го року від Тараса Качараби.


Ввжаю, що для мене цей рік був доволі успішним, адже ми потрапили в груповий етап Ліги Європи через непросту кваліфікацію, вдалося добре себе проявити, як в Лізі Європи, та і в чемпіонаті Чехії, тому, сподіваюсь, що новий 2021 рік буде для мене ще успішніший.