21 грудня 2020 23:33

Какие кадровые изменения ждут "Зарю"? Игорь Цыганык рассказал о ситуации в луганском клубе

В ефірі ЦиганикLive журналіст Ігор Циганик розповів про можливі трансфери луганської Зорі.


Ситуація в клубі

У Зорі починає нормалізуватися фінансова ситуація. Почали виплачувати зарплатню, премії за чемпіонат України і Лігу Європи, вже немає таких великих заборгованостей. Ситуація стабілізується.

Про трансфери

У Зорі така ж ситуація, як у більшості клубів: є футболісти, в яких закінчуються контракти, зокрема, в Іванісені та Абу Ханни. З ними потрібно продовжувати угоди. Ці футболісти вважають, що достатньо непогано проявили себе у цій команді і просять покращити фінансові умови. Чи піде на це Зоря? Це довгий переговорний процес. У цих гравців є запрошення з інших клубів. Це стимулює луганський клуб. Якщо не вдасться домовитися з цими футболістами, потрібно буде шукати на їхні позиції інших виконавців.

Я впевнений, що усе буде так, як вже триває кілька років. Зоря чекатиме закінчення зборів. Зараз нікого ніхто не підписуватиме. Тренер має подивитися, хто готовий грати, хто підписуватиме контракт, а хто ні. Після цього, скоріше за все, будуть орендовані футболісти, які поки не підходять ТОП-клубам, зокрема, Динамо. Можливо, Лєднєв опиниться в Зорі, або Русин, але я не думаю, що луганці купуватимуть футболістів для того, щоби їх стимулювати і змушувати прогресувати. Зараз на даному в етапі для Зорі найголовніше – посісти третє місце і пробитися в єврокубки. Це дозволяє команді почуватися стабільно фінансово. Тому, я не думаю, що Зоря когось купуватиме, скоріше за все, вони братимуть гравців в оренду.

Серйозна проблема

З бразильських джерел прийшла інформація про те, що місцева агентська компанія має серйозні претензії до Зорі по трансферу Вілліана Гомеса. Я так розумію, будуть суди. Вілліан Гомес – футболіст, який грав у Металісті потім перейшов до Зорі. Не зігравши там жодного поєдинку, його продали у Крузейро. Як виявилося, тоді це була комбінація, запропонована агентами – забрати цього футболіста з Металіста, щоби не подарувати гроші Курченку, і віддати його Зорі. Там він мав себе проявити, але буквально за кілька тижнів прийшло запрошення від Крузейро. За місяць Зоря продала Вілліана Гомеса, який не зіграв жодного поєдинку, до бразильського клубу за 3,5 млн. Потім були довгі суди, Крузейро не хотів платити, у них там був процес банкрутства. Але на сьогодні вони виплатили всі кошти Зорі. Агентська бразильська компанія має претензії по комісійних. І, наскільки мені відомо, у Зорі може бути серйозна проблема, пов’язана з Вілліаном Гомесом. За нього луганці нічого не заплатили, просто заробили 3,5 млн євро. Але були певні зобов’язання, які, за думкою бразильських агентів, не виконані. Я можу точно сказати, що суди будуть.