21 грудня 2020 17:16
8

Экс-динамовец Эсеола: "В 14 лет на расистской почве меня на перо посадили - было 4 ножевых"

Украинский нападающий «Кайрата» Адеринсола Эсеола рассказал о проявлениях расизма в Украине.


- Я же из Житомира, как я могу не сталкиваться с расизмом? С самого детства с ним сталкивался. Это было начало 90-х, Житомир, черный пацан – люди такое видели только в фильмах.

Меня это все цепляло, но потом резко отпускало. Меня не клинило, комплексов не было по поводу этого. Я там в морду дал и все. Во дворе у меня были друзья, которые меня уважали, играли, и мне было нормально. А в городе оскорбляли, и папу моего оскорбляли, когда мы ходили гулять.

Стычки были в интернате. Я жил в спортивном лицее, мне 14 лет было. Тогда было модно быть скинхедом. Мне кажется, что это на расистской почве меня на перо посадили – у меня было 4 ножевых.

Это было в интернате за гаражами. Возле нас там 4-5 человек, я понимаю, что что-то не то. Двое начали убегать, я просто не успел. Чувствовал, как меня начинают просто... Но это заточки были, не ножи.

Я был в пуховике, из меня все эти перья летели, я добежал как-то, скорость помогла. Два легких у меня были пробиты и разрез сбоку. Лежал с трубками в легких, – сказал Эсеола.
"Крики сови" і різанина за колір шкіри - одного поля ягода.
Сховати
Буковина, Здесь на сайте тоже есть такие. Я когда сюда зашел, на вашем комменте уже минус стоял.
Буковина, Т.е. сравнивать несчастного 14-летнего пацана, которого чуть не убили за цвет кожи с зажраным Тайсоном, который использует цвет кожи чтоб поплакать и попиарится это для вас одно и то же? Пусть нормальным человеком станет, то и не будут трогать. Почему-то крики совы на Родригеса не распространяются, а он намного темнее)
Сховати
Дід Панас, напевне Ви не зрозуміли суті сказаного мною. Я іноді висловлююсь не дуже вдало. Так ось, я кажу за саме явище, і при цьому не оцінюю моральність суб"єктів расизму. За жодних умов приниження на расовому підґрунті недопустиме. Ось це я мав на увазі.
А Ви переводите питання в площину "він заслужив на расову дискримінацію" Використання недостойних засобів робить людей, котрі їх застосовують, такими самими.
До речі, як Ви гадаєте. Родрігес, якого Ви згадали, розділив би Вашу точку зору? У мене чомусь таке враження, що він точно б парочці тих "імітаторів" підправив би фейси.
Сховати
Буковина, будь яка дискримінація похабна за своєю сутністю.
В тому числі і дискримінація гравців команд ПЛ з боку гравців Шахтаря, де особливо вирізняють декілька вихідців з Бразилії. Крики сови, яких я не схвалюю ніяким чином і вважаю це ницістю, були відповіддю на систематичне підле хамство Тайсона при "сліпих" арбітрах на полі.
Сховати
А.В., я розумію причини, разом з тим як і Ви, якщо я Вас правильно зрозумів, не розглядаю їх адекватною підставою для виявлення расизму.
Що стосується мого особистого ставлення до клубу Шахтар, то без деталізації скажу, що мій рівень толерантності набаааагто понизився після пісеньки Срни в літаку.
Буковина, так Родрігес в той момент був у команді, але чогось не плакав, не хотів піти с поля і взагалі ніяк не відреагував. Я до того, що не можна прикриватись расизмом, коли ти гівно як людина і звертають увагу саме на це. Якщо Тайсон гівно, то його і будуть чмирити. А інших не будуть якого б вони кольору не були. От і вся різниця. Он і Мораеса теж чмирили бо він гівно, але оскільки він білий то це вже не расизм. В цьому ж абсурд.
Сховати
Дід Панас, невже Ви не розумієте, що це різні речі: яка є людина - це одне, методи, які є вибираю для вираження свого ставлення до неї - інше. Я не захищаю Тайсона, може він мені самому не подобається, але це не привід застосовувати ті методи, які самі по собі є гнилими.
На прикладі: коли якийсь чоловік говорить приказку: "Увесь світ - бардак, всі жінки - б...і" , то сюди автоматично включається і його дружина, сестра, мати, донька.
Ви виправдовуєте расизм, це Ваша справа і Ваш вибір. Але це означає, що насправді Ви не маєте що заперечити проти використання цього явища і в інших випадках, так само як і проти націоналізму, наприклад.
І про Жерсона, Ви насправді думаєте, що Жерсон чи інший темношкірий гравець сприйняв би це схвально? Це приблизно, як зґвалтували сестру. а брат заспокоює: "Ну, нічого, ще й задоволення мала б отримати".