8 грудня 2020 08:24
2

Олег САЛЕНКО: "Не в обиду "Ференцварошу", но это не та команда, которую нельзя обыграть"

У вівторок, 8 грудня, для «Динамо» відбудеться вирішальний матч в груповому раунді Ліги чемпіонів. У матчі проти «Ференцвароша» вирішиться, чи зможуть підопічні Мірчі Луческу пробитися в плей-оф Ліги Європи. Для цього «Біло-синім» в майбутньому поєдинку необхідно обіграти угорську команду чи бодай зіграти внічию 0:0, 1:1 або 2:2… Своїми очікуваннями від цієї гри з bookmaker-ratings.com.ua поділився колишній нападник «Динамо» Олег Саленко.


— Пане Олеже, чого ви чекаєте від поєдинку на НСК «Олімпійський»?

— Я не чекаю яскравої гри, оскільки будь-яка помилка може коштувати дуже дорого. Думаю, «Динамо» буде намагатися контролювати м’яч, хоча і великими силами йти вперед навряд чи буде. Підопічні Мірчи Луческу чекатимуть помилки з боку суперника. У динамівців є невелика перевага. Їх за великим рахунком влаштовує нічия, що змусить «Ференцварош» діяти більш активно. А цього сезону у «Динамо» краще виходять контратаки, ніж гра першим номером.

— Відсутність глядачів на трибунах підрівнює шанси команд на позитивний результат?

— Так, оскільки зараз незрозуміло, хто господар (посміхається), хіба що газони різні.

— Хто в стартовому складі «Динамо» вийде на вістрі?

— Про це точно може сказати тільки головний тренер. Але я б поставив Вербича, у якого непогано виходить нав’язувати захисникам боротьбу, він вміє правильно вибирати позицію в штрафному майданчику суперника. А впродовж гри (за вдалого розкладу) можна було б випустити і Супрягу, який володіє хорошими швидкісними якостями.

— Перемога над «Маріуполем» в меншості додасть впевненості «Динамо» перед зустріччю з «Ференцварошем»?

— «Маріуполь» та «Ференцварош» — це дві різні команди. Перемога над азовцями потрібна була динамівцям для чемпіонату. Ліга чемпіонів це зовсім інший турнір не тільки за якістю суперників, але і за напруженням. Хоча, звичайно, готуватися до найважливішої гри сезону в гарному настрої завжди краще в психологічному плані.

— Невихід «Динамо» в Лігу Європи буде вважатися провалом?

— Так. Не в образу «Ференцарошу», але це не та команда, яку не можна обіграти, або домогтися в грі з нею потрібного для себе результату.

— Яким буде ваш прогноз?

— «Динамо» підходить до гри в непоганому кадровому складі. Так, в лазареті є кілька футболістів, але вже те, що є якісні заміни, говорить про те, що Мірча Луческу може варіювати склад. Як показав матч з «Барселоною», у «Ференцвароша» є проблеми в обороні, тому «Біло-сині», думаю, знайдуть шпарину в захисних побудовах угорців, щоб забити один гол, а його вистачить для виконання завдання.
Не треба думати про нічию, бо можна влетіти. Удачі Динамо Київ!