3 грудня 2020 20:15

Олег ФЕДОРЧУК: "Даже если "Динамо" проиграет "Ференцварошу", это не перечеркнет качественную работу Луческу за полгода пребывания в клубе"

"Шахтар" дуже раціонально вибудував тактику проти "Реала". Донеччани нагадували боксера, який чекає 12 раунду. Було помітно, що "Реал" на цю хвилину майстерний, технічний, але не має сил ударити й закінчити бій. А якщо вдарить "Шахтар", то в мадридців не буде сил відповісти. Що, власне, й сталося.


Комплімент Каштру. Тренер ризикнув виставити на найвідповідальнішу гру молодого воротаря Анатолія Трубіна, маючи в запасі голкіпера збірної Андрія Пятова. І виграв. Прекрасно зіграв у центрі захисту Вітао.

Тайсон зловживав забігами із м'ячем, під кінець свого перебування на полі остаточно заблукав.

"Реал" підходив "Шахтарю" тактично. З такими командами "гірники" люблять грати. Інша справа – німецькі клуби. Донеччанам бракує атлетизму в матчах із такими суперниками як "Боруссія".

Нинішній "Ювентус" – повна протилежність "Реалу". Тактично вміла, вдало застосовує ротацію. Натомість ротація Луческу привела до несподіваних наслідків. Миколенко, який вже звик грати в центрі оборони, розгубився на своїй рідній позиції лівого захисника. Два із трьох голів на ньому. Увесь захист "Динамо" виявився неготовим до протидії Роналду та Мораті. Особливо з великим навантаженням працював центр. Мені здалося, що це був матч, де киянам треба було спробувати зіграти з трьома центральними захисниками.

Цього разу розчарував Родрігеш. Загравався, не бачив партнерів і перетримував м'яч.

Сподобався коментар Луческу. Він не шукав суддівських помилок там, де вони були, а об'єктивно визнав, що його команда молода і не готова зіграти на такому рівні. Є час попрацювати над усуненням помилок.

Останній євроматч року – проти "Ференцвароша". Малоімовірно, але "Динамо" може його програти. Навіть якщо таке трапиться, чого б не хотілося, це не перекреслить якісну роботу Луческу за пів року перебування в "Динамо".

Олег Федорчук