2 грудня 2020 08:10

Первая лига. "Агробизнес" стал зимним чемпионом, но меньше очков потерял "Верес"

У 16-му турі першолігового чемпіонату України не був зіграний лише один поєдинок, «Чорноморець» - «Авангард», через спалах коронавірусу в одеській команді. Найближчими днями 17 футболістів одеситів пройдуть повторне тестування і у випадку негативних результатів відразу ж підуть у відпустку, бо цього року перенесені матчі з «Волинню» та «Авангардом» не відбудуться.


Тим часом головні конкуренти моряків у боротьбі за перепустки до елітного дивізіону зробили ще один крок уперед. Футболісти «Агробізнесу» здобули вже сьому перемогу поспіль, цього разу в Києві над «Поліссям», яке в останніх турах різко пригальмувало. Підопічні Олександра Чижевського вже на початку другого тайму вели перед (3:0), і єдине, що вдалося поліщукам, так це забити гол престижу.


Утім, не можна сказати, що ця звитяга далася подолянам легко, проте вони зуміли знайти вагомі контраргументи проти бажання номінальних господарів грати комбінаційно з допомогою коротких та середніх передач. Гості завдяки високому пресингу обмежили суперників у просторі, уміло застосовували підстраховку й контролювали хід подій в матчі. «Агробізнес» стає «зимовим чемпіоном» і у відмінному настрої готується до кубкового протистояння з «Ворсклою», що відбудеться 2 грудня.


А прихованим лідером залишається «Верес», який втратив найменше очок. У Млинові підопічні Юрія Вірта здобули важливу перемогу над одним із переслідувачів — «Оболонню». Долю цікавого поєдинку вирішив єдиний гол, забитий рівнянином Віталієм Тимофієнком на 61-й хвилині. 1:0.


З-поміж сьогоднішніх матчів виокремимо два. У Львові тернопільська «Нива», яку на постійній основі позавчора очолив Ігор Білан, приймала «Металіст 1925» і пропустила вже на 20-й хвилині після удару Артема Холода. Але невдовзі Максим Проців вирівняв становище. Утім, останнє слово було за гостями: легіонер Дерек у середині другого тайму змусив удруге капітулювати воротаря «Ниви». 1:2.


А в південному дербі, яке відбулося в Миколаєві, віддамо належне універсалу «містян» Владиславу Войцеховському, який вийшов на заміну після перерви й упродовж трьох хвилин зумів оформити хет-трик у ворота «Кристала»!


Перша частина сезону завершиться 5 грудня перенесеним поєдинком 5-го туру між «Альянсом» і «Кристалом». Команди дійшли згоди з’ясувати стосунки ще цього року, а ПФЛ не заперечувала.


Перша ліга. 16 тур


29.11.2020

«ВПК-Агро» — «Альянс» — 1:3

«Верес» — «Оболонь» — 1:0

«Полісся» — «Агробізнес» — 1:3


30.11.2020

«Чорноморець» — «Авангард» — не відбувся

«Нива» — «Металіст 1925» — 1:2

«Миколаїв» — «Кристал» — 6:0

«Прикарпаття» — «Гірник-Спорт» — 1:2

«Кремінь» — «Волинь» — 1:2