30 листопада 2020 22:30
2

Андрей ВОРОБЕЙ: "В "Шахтере" что-то не то происходит внутри команды"

У вівторок, 1 грудня, «Шахтар» в рамках групового раунду Ліги чемпіонів сезону-2020/2021 зіграє свій п’ятий матч. У Києві на НСК «Олімпійський» «Гірники» спробують здобути позитивний результат у зустрічі з мадридським «Реалом», у якого донеччани виграли на виїзді з рахунком 3:2. Про шанси команди Луїша Каштру в майбутньому поєдинку з bookmaker-ratings.com.ua поділився колишній нападник «Шахтаря» Андрій Воробей.


— Андрію, чого ви чекаєте від найближчого матчу «Шахтаря» в Лізі чемпіонів?


— В першу чергу чекаю від «Гірників» конструктивної гри. Я вже не кажу про результат. Команді потрібно прокинутися. Хочеться знову побачити той «Шахтар», який всі звикли бачити в останні роки.


Зараз у «Гірників» непроста ситуація, але віриться, що це тимчасове явище.

— Результати команди в нинішній Лізі чемпіонів поки йдуть тільки на спад — перемога, нічия і дві поразки. Чому так?


— Важко сказати. Потрібно знати ситуацію зсередини. Думаю, що щось не те відбувається в самій команді, там потрібно шукати причини. Виконавці, в принципі, не змінилися. Так, трохи свої корективи вносить коронавірус, оскільки тренер награє один склад, а в підсумку на гру виходять інші футболісти, але такі нинішні реалії.

— Зараз тільки ледачий не критикує «Шахтар». Заслужено?


— Справа в тому, що «Шахтар» сам підняв таку планку. В останні роки це — беззаперечний лідер українського футболу. І якщо щось порушується в результатах команди, одразу сиплеться критика. Іноді та, що потрібно, а іноді не зовсім правильна. Зараз у «Гірників» непроста ситуація, але віриться, що це тимчасове явище.


Я чекаю, що «Гірники» зможуть проявити донбаський характер, в майбутній зустрічі він дуже б допоміг українській команді.

— Чи можна уявити таку ситуацію, що «Шахтар» обіграє «Реал», а «Боруссія» не програє «Інтеру»?


— Ймовірніше те, що «Боруссія» не програє «Інтеру», ніж «Шахтар» переможе «Реал». Втім, я чекаю, що «Гірники» зможуть проявити донбаський характер, в майбутній зустрічі він дуже б допоміг українській команді.


— Яким буде ваш прогноз на поєдинок?

— Дуже складно щось припустити, оскільки в цьому матчі, як мені здається, може статися все, що завгодно. «Гірникам» важливо зіграти з холодною головою, не думати про турнірну таблицю, адже зустріч в Мадриді продемонструвала, що «Реал» можна обігрувати. Так, «Вершкові» програли в останньому турі чемпіонату, але гра у них вже краща за ту, що була на початку осені. Дома, нехай і при порожніх трибунах «Шахтарю», вважаю, вдасться зіграти внічию. В теперішній ситуації для донеччан це був би дуже хороший результат.

А я вам скажу,что конкретно происходит.Вы,кроты,так перебзд..и и взяли так близко к сердцу приход Луческу в Динамо,что сами себе посеяли раздоры и шатания в свои ряды.А если серьёзно,то с южными футболистами нужно уметь работать,иначе они могут превратиться в стадо бара..в,что постепенно и планомерно у вас в шахте и происходит))).
Сховати
shustoffigor, с чего такие выводы? Как по мне у кротов моральное выгорание на фоне 4х чемпионств подряд. Кроты уже давно стали южным клубом. Ещё не известно, как мы весной будем играть.