29 листопада 2020 15:05
1

Богдан МИЛОВАНОВ: "Сборная Украины U-21 в каждом матче выкладывалась на 100%"

На останньому зборі молодіжної збірної України захисник іспанського «Спортингу» Богдан Мілованов був єдиним легіонером.


Богдан Мілованов, який у поєдинку з Мальтою (4:1) відзначився дебютним голом за молодіжну збірну України, після самого матчу, здавши позитивний тест на коронавірус, не зміг допомогти своїм партнерам у протистоянні з Північною Ірландією. Захисник і досі проходить лікування в Києві.


— Богдане, своє повернення до «молодіжки» ти відзначив забитим м'ячем. Дуже зрадів цій події?

— Забивати завжди приємно, а особливо коли це гол за збірну. Але головне, що на фініші команда здобула дві перемоги й закінчила турнір на мажорній ноті.


— Але радість, напевно, змінилася розпачем, коли ти дізнався, що твій тест на коронавірус виявився позитивним?

— Якщо відверто, то я був дуже засмучений, адже знав, що це мінімум два тижні карантину — причому далеко від дому. Бентежила ще й відсутність можливості нормально тренуватися, інше харчування, розклад і пропуск важливих для мене ігор в Іспанії...


— Загальний стан у тебе нормальний?

— Почуваюся добре, але вся річ у тім, що після 10-ти днів самоізоляції мій повторний тест, який я здав 25 листопада, знову виявився позитивним. Тепер потрібно чекати ще чотири дні, аби пройти чергову перевірку. Хоча весь цей час я почуваюся нормально, усе, можна сказати, проходить у легкій формі.


— Як у «Спортингу» відреагували на те, що тобі довелося затриматися в Україні?

— Коли про це дізналися, мені порадили не хвилюватися (посміхається), бути спокійним, ну й дали поради, що потрібно робити в цей період.


— Чим відрізняється ситуація з коронавірусом в Іспанії та Україні?

— Різниця в тому, що в Іспанії інакше підраховують кількість випадків захворювання на COVID-19, але в обох країнах ситуація поки що не дуже райдужна.


— «Молодіжка» завершила свій шлях у відборі на третьому місці. Як думаєш, можна було виступити краще?

— У нас були дуже хороші гравці, і ми, звичайно, хотіли потрапити на чемпіонат Європи 2021 року, але це футбол... Життя триває. Можу тільки сказати, що команда викладалася на сто відсотків у кожній грі. Я пишаюся тим, що є частиною цієї збірної. І я хотів би подякувати всім, хто довіряв мені, за те, що я міг бути тут. Також я дуже вдячний медичному персоналу за величезну увагу.

А молодёжка Дании и Румынии играли в пол ноги и прошли на ЧЕ