26 листопада 2020 12:46

Проигрышный еврокубковый сериал украинских клубов затянулся

Поразка «Шахтаря» в Менхенгладбаху від «Боруссії» стала для українських клубів ювілейною, 100-ю, яку вони зазнали в основному турнірі Ліги чемпіонів.


Донецький клуб зазнав 44-ї поразки, а суперники «Динамо» перемагали 56 разів. 61 поразка українських клубів зафіксована в гостях та 39 – на своїх полях. Найчастіше наші команди поступалися в основному турнірі Ліги чемпіонів у матчах із представниками Італії – 22 поразки, Англії – 19 та Іспанії – 15.



Матч з «Боруссією» збільшив сумний для українських клубів програшний серіал у єврокубкових турнірах до 6-ти ігор. За всю історію більш тривала єврокубкова серія наших команд без здобутих очок була лише у 2007 році – 9 поразок поспіль.


За сумою двох матчів гравці команди з Менхенгладбаха забили у ворота «гірників» 10 голів – 6 в гостях та 4 на своєму полі. Німецька команда на один м’яч збільшила новий антирекорд українських клубів за час їх виступів в основному турнірі Ліги чемпіонів.


«Шахтар» зазнав першої гостьової єврокубкової поразки за час перебування Луіша Каштру біля керма донецького клубу, який при португальському тренеру до поєдинку з «Боруссією» по три рази перемагав та грав внічию. Сталася ця подія лише у 7-му турі і цей безпрограшний виїзний серіал «гірників» при одному тренеру виявився рекордним серед усіх тренерів українських клубів за час їх виступів у всіх єврокубках.



Ветеран «Шахтаря» Тарас Степаненко провів свій ювілейний, 70-й, матч у єврокубках, ставши 10-м гравцем донецького клубу, який підкорив цей поважний гвардійський рубіж. Відзначимо і Марлоса, для якого це був вже 80-й єврокубковий матч у складі українських клубів: 62-й за «Шахтар», а до цього 18 євроігор він провів за «Металіст». Марлос наразі розділяє 9-11 місця в історичному списку гвардійців усіх українських клубів у єврокубках. Раніше по 80 ігор провели Томаш Гюбшман («Шахтар») та Андрій Ярмоленко («Динамо»). У матчі з «Боруссією» дебютував у поточному євросезоні Андрій Пятов,зменшивши за кількістю ігор відставання від Даріо Срни.