24 листопада 2020 08:13

Олег КУЗНЕЦОВ: "С нынешней "Барселоной" не только можно играть, но и побеждать"

У вівторок, 24 листопада, в Києві на НСК «Олімпійський» «Динамо» проведе свій черговий поєдинок групового раунду Ліги чемпіонів. Суперником киян виступить «Барселона». Три тижні тому «Біло-сині» поступилися в Іспанії (1:2). Про шанси команди Мірчі Луческу в майбутньому матчі bookmaker-ratings.com.ua розповів колишній захисник «Динамо» і збірної України Олег Кузнецов.


— Чого ви чекаєте від майбутнього протистояння «Динамо» і «Барселони»?

— Гострої боротьби. Це багато в чому визначальний поєдинок для обох суперників. Для «Барселони» — щоб оформити путівку в наступний раунд турніру, а для «Динамо» — щоб мати можливість продовжити боротьбу за цю путівку. У разі невдачі у киян вже не буде шансів на продовження боротьби в Лізі чемпіонів.

— Чи багато шансів на максимальний результат у команди Мірчі Луческу?

— Вони є. І я хочу сказати, що, на мій погляд, підопічні Рональда Кумана не виглядають зараз явними фаворитами зустрічі, враховуючи їхні результати в Прімері. І перший матч в Іспанії вселив оптимізм в серця динамівських уболівальників. З нинішньою «Барселоною» не тільки можна грати, але й перемагати.

— Іспанців послабить відсутність багатьох основних виконавців?

— Без сумніву. Бускетс, Піке, Де Йонг, Серхіо Роберто, Фаті, Мессі. Це вже пів команди. Тому ще раз повторюся, що «Динамо» цілком може розраховувати на успіх в цьому протистоянні.

— Самі динамівці теж, можна сказати, трохи знекровлені?

— Я б не сказав, що команда грала проти «Інгульця» молодіжним складом. Так, резерву не так багато, але на цей поєдинок можна зібрати боєздатний колектив. Ніякого посилання на коронавірус бути не повинно. До того ж самі кияни повинні розуміти, що такий шанс зіграти з «Барселоною» випадає не так часто…

— Спробуєте спрогнозувати підсумок цього поєдинку?

— Поставлю на перемогу киян. Рахунок? 2:1. Повторюся, що ця перемога дасть ще шанс поборотися за вихід в наступний раунд Ліги чемпіонів, інакше доведеться сконцентруватися на тому, щоб вдало закінчити сам груповий турнір і вийти в плей-оф Ліги Європи, не пропустивши вперед угорський «Ференцварош».

Результат не повинен тяжіти над киянами. Якщо команда покаже гідний футбол, але програє, ніхто камінь в город «Динамо» кидати не стане. А якщо вдасться виграти, то це тільки додасть психологічної стійкості «Біло-синім», а сама інтрига в цій групі може відродитися.