24 листопада 2020 08:10

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Хочется, чтобы Луческу объяснил, почему у Вербича мало игрового времени"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному інтерв’ю bookmaker-ratings.com.ua поділився очікуваннями від протистояння «Динамо» та «Барселони» в Лізі чемпіонів.


– Які очікування від майбутнього поєдинку киян у Лізі чемпіонів?

– «Барселона» приїде в ослабленому вигляді, тому що не буде Мессі, Піке та де Йонга. Звичайно, у складі залишається вдосталь гравців високого рівня, проте у такому вигляді з каталонцями потрібно спробувати зіграти у футбол і чіплятися за очки. Такого суперника не варто боятися. Інтуїція підказує, що «Динамо» впреться у грі з такою «Барселоною».

– Яке ставлення буде в каталонців до гри?

– Іспанці вже вирішили питання щодо виходу в плей-оф Ліги чемпіонів. Мотивація у гравців буде одна – не отримати травму. На преміальні та бонуси «Барселона» плювала. У такій ситуації з’являються шанси для андердогів. І «Ференцварош», і «Динамо» можуть зачепитися за очки. Так, як це було, коли збірна України з переляку обіграла Іспанію в Лізі націй.

– Чи помітили прогрес у «Динамо» з приходом Луческу?

– Кардинальних змін у грі «Динамо» я не бачу. Втім, змінилося ставлення футболістів. Луческу добре працює з підопічними в тактичному плані. Процес триває. Усі кажуть, що Шапаренко прогресує. Однак назвати це прогресом я не можу. Микола непогано виглядає, грає в основному складі «Динамо», але не більше. Місце в збірній на полі він іще не заслужив. Шапаренку вже 22 роки! Його вже не можна записувати до молоді.

«Динамо» зараз демонструє певний рівень футболу, якого достатньо для конкуренції в чемпіонаті. Проте хлопцям іще працювати й працювати над собою. Єдине, що мені не подобається, що не знаходиться місце для Вербича. Беньямін – талановитий гравець, який здатен давати результат, але отримає мало ігрового часу. Хочеться, щоб Луческу пояснив, чому так відбувається. Вербич точно не слабший за Де Пену.

У центрі поля «Динамо» нічого не зміниться, навіщо якщо запросити Гвардіолу. Всі півзахисники в команді дуже довго, їхній рівень усім відомий, чекати прогресу від них ми вже не будемо.

– Який результат прогнозуєте у вівторок на НСК «Олімпійський»?

– Я ризикну припусти, що «Динамо» не програє. У кого більше мотивації? Напевне, що в киян. Не виключено, що «Барселона» вийде на «спущених ободах», як це було з «Реалом» у матчі з «Шахтарем». І що потім будуть кричати? Що «Динамо» велика команда! Це реальний сюжет. Сподіваюся, що іспанці недооцінять українську команду і поставляться недбало до матчу.