19 листопада 2020 18:19
1

Александр ГЛЫВИНСКИЙ: "Надеемся на благоразумие и объективность Дисциплинарного комитета УЕФА"

Пресс-атташе сборной Украины Александр Глывинский в своем Facebook прокомментировал ситуацию с отменой матча против Швейцарии.


- Чергове підтвердження того, що збірна України могла грати 17-го чи бодай 18-го листопада зі Швейцарією. Учора одразу після прильоту тренери, гравці, представники персоналу, задіяного у грі здали ПЛР-тести, результати яких виявилися негативними. Усі результати негативні, в тому числі Кривцова і Мораеса.

А це означає , що ніякої загрози інфікувати гравців швейцарської команди чи працівників стадіону, близько від яких могли пройти збірники, не було.

Два-три працівники стадіону у зоні ризику - це ті, хто міряє температуру команді після приїзду на арену і представник місцевої прес-служби, який показує шлях нам із головним тренером до конференц-залу (та й то йде попереду нас точно метри на два).

Усе виглядає очевидним - можна були грати. Щоби було спокійніше місцевим, можна було здати ще один тест, додатковий до попереднього, і збірна готова була затриматися на день і зіграти 18-го.

Привезти іншу команду для гри - таку, щоби була із негативними тестами? Здається, усі розуміють, що в такому разі про принципи “fair play” можна забути. Двох чи навіть трьох (як у нашому випадку із 14 інфікованими) збірних не існує (можливо, хіба у Бразилії, але мова не про неї).

Та й зібрати кого завгодно - юнаків, дітей, підлітків, ветеранів - за день (документи, тести, виліт), щоби зіграти 18-го - абсурд чи не так? Хто при здоровому розумі може уявити собі реалізацію такої фантазії???

Сподіваємося на розважливість та об’єктивність Дисциплінарного комітету УЕФА, чергове засідання якого заплановане на завтра.
Все правильно сказав